Ilość przepisów: 29
Jajka poszetowe na lekkim pieczywie, warzywa z patelniLekkie śniadanie (lub kolacja) na ciepło, z moim ukochanym jajkiem w koszulce. Pieczywo lekkie zamiast zwykłego, żadnego dodatkowego tłuszczu do smażenia warzyw - tylko dobra patelnia i ewentualnie odrobina wody. Pyszny, zdrowy i sycący posiłek na pierwszą część dnia.Wege śniadanie na ciepło z jajkiem sadzonym, cieciorką i borówkamiCzęsto zamieszczam tutaj śniadania na ciepło, szczególnie uwielbiam te z jajkiem. Ale taki posiłek może znakomicie się sprawdzić jako kolacja, polecam.Warzywa z patelni z cieciorką, krewetki koktajlowe i pieczywo z łososiem i jajkiem w koszulceTaki posiłek to prawdziwa bomba proteinowa. Biało z jajka, białko z krewetek, łososia i z cieciorki - idealny posiłek po treningu:-) Smacznie, zdrowo, szybko i do syta. Tak, jak lubię:-)Danie z patelni: kurczak, warzywa, czosnek niedźwiedzi i cieciorkaBardzo szybkie danie dla głodnej osoby. Porządna porcja białka, mało kalorii i to wszystko w jednym, sezonowym daniu z przepysznym czosnkiem niedźwiedzim. A ten jest bardzo krótko dostępny, więc jak się pojawia na lokalnych placykach, warto go zakupić w większej ilości i zajadać jak rarytas.A nadwyżki można przerobić na pesto, poporcjować i zamrozić. Można też mrozić świeże liście - nie tracą na aromacie a są świetnym dodatkiem do wielu dań.Makaron shirataki z warzywami i cieciorką w przyprawach bliskowschodnichJajka sadzone na warzywach z patelniSzybkie, smaczne i zdrowe śniadanie z jajem:-) Kombinujcie z tego, co macie pod ręką, co zalega w lodówce... z resztek można wyczarować pyszne posiłki:-)Jajka sadzone na warzywach, z cieciorkąMoje ulubione śniadanie na ciepło - śniadanie z jajem:-) Dzisiaj jajka sadzona na warzywach - coś na kształt szakszuki, ale inne warzywa, inne przyprawy... Bardzo solidne śniadanie, sporo białka, dobra baza na długie, aktywne przedpołudnie.Jednogarnkowe danie wegańskie z dynią i brązową cieciorką w mleku kokosowymSuper szybkie, wegańskie danie, pyszne i przyjemne dla oka. Makaron shirataki z kurczakiem, szpinakiem i cieciorką kala chanaOd kiedy spróbowałam makaron shirataki (inaczej konjak) robię go regularnie, będąc na redukcji muszę mocno pilnować michy;-) Tym razem wersja z dużą ilością białka z kurczaka. Do tego szpinak baby, kala chana - moja ulubiona cieciorka, i odrobina wina, które fajnie podkręciło smak dania.