Super szybkie, wegańskie danie, pyszne i przyjemne dla oka.
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 316
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 11.1g18%
- Węglowodany 37.1g13%
- Białko 15.5g31%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Czosnek pokrojony w plasterki i dynia hokkaido pokrojona w kostkę (dynia, chociaż jadalna ze skórą, tym bez skóry, ponieważ danie robi się szybko i obawiałam się, czy skóra zdąży zmięknąć) - lądują w rondlu.
Do tego cukinia pokrojona w grubą kostkę...
... paski papryki...
... brązowa cieciorka kala chana...
... i trochę pędów bambusa.
Całość podlałam mlekiem kokosowym light...
... doprawiłam zmielonymi ziarnami kolendry, trawą cytrynową, posoliłam i przykryłam, a jak się mleko zagotowało, odkryłam i zredukowałam nadmiar płynu.
Kilka chwil i danie gotowe - warzywa al dente, jest aromatycznie, kolorowo, wegańsko i pysznie.
Na koniec ulubiona zielenina i oczywiści sezam jasny i czarny.
Składniki
Sposób przygotowania
Czosnek pokrojony w plasterki i dynia hokkaido pokrojona w kostkę (dynia, chociaż jadalna ze skórą, tym bez skóry, ponieważ danie robi się szybko i obawiałam się, czy skóra zdąży zmięknąć) - lądują w rondlu.
Do tego cukinia pokrojona w grubą kostkę...
... paski papryki...
... brązowa cieciorka kala chana...
... i trochę pędów bambusa.
Całość podlałam mlekiem kokosowym light...
... doprawiłam zmielonymi ziarnami kolendry, trawą cytrynową, posoliłam i przykryłam, a jak się mleko zagotowało, odkryłam i zredukowałam nadmiar płynu.
Kilka chwil i danie gotowe - warzywa al dente, jest aromatycznie, kolorowo, wegańsko i pysznie.
Na koniec ulubiona zielenina i oczywiści sezam jasny i czarny.