Ilość przepisów: 156
Pełnoziarniste fusilli z lekkim sosem mięsnym (szynka + cukinia)Super smaczny, lekki, wysokoproteinowy i sycący sos do makaronu czy ryżu - 100 g to tylko 62 kcal: B 7, W 3, T 2.4. Dzisiaj podałam z pełnoziarnistym fusilli i tartym parmezanem. Palce lizać:-)Tagliatelle z krewetkami i pieczonymi pomidorkamiZnakomite połączenie makaronu, krewetek i upieczonych pomidorków koktajlowych. Proste, szybkie danie (o ile macie już wcześniej upieczone pomidorki). Solidna porcja białka więc szczególnie polecam jako posiłek po treningu.Pełnoziarniste fussili z pieczoną papryką i parmezanemPasta tricolore - super smaczne, lekkie, banalnie proste i smaczne danie z makaronem w roli głównej i kolorami odpowiadającymi barwom flagi Włoch. Stąd pierwsze skojarzenie: pasta tricolore:-)Makaron shirataki, pesto rzodkiewkowe i krewetkiTo super fit danie, mało kalorii i aż 37 g białka. A to dzięki shirataki, który prawie nie ma kalorii. Polecam ne tylko osobom na redukcji, to fajna odmiana od tradycyjnych makaronów.Tagliatelle z polędwicą z dorsza i z pieczonymi pomidorkamiW tym daniu najwięcej czasu zajmuje upieczenie pomidorków. ALe jak już je zrobicie, to reszta jest banalnie prosta. Ja uwielbiam takie posiłki: kombinacja makaronu z rybą. Ich przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, mają porządną porcję białka, są sycące i bardzo smaczne.Penne rigate i sos pomidorowy z szynki w wersji fitWieprzowina, ta chuda jak właśnie szynka, jest dobrym źródłem białka przy stosunkowo niewielkiej ilości kalorii (w 100 g jest 135 kcal; B 22 g, T 5 g). Mój sos w stylu bolognese na bazie szynki ma tylko 82 kcal w 100 g, jest zatem dobry dla osób na diecie redukcyjnej. Oczywiście polecam go nie tylko osobom redukującym wagę, jest bardzo smaczny i sycący i zadowoli każdego mięsożercę wielbiącego makarony.Pełnoziarniste fusilli, por, pieczone pomidorki i krewetki z olejem sezamowymDanie z krewetkami może być bardzo łatwe i szybkie do przyrządzenia. Wystarczy przed pracą wyjąć zamrożone krewetki, a po powrocie odsączyć z wody, obrać i usunąć jelito. NMie każdy je lubi, ale dla tych co lubią podpowiedź: smakują praktycznie ze wszytkim! Może być makaron, ryż, kasza, pieczywo... mogą być na ciepło lub na zimno... z owocami i warzywami. Eksperymentujcie i cieszcie się smakami:-)Krewetki z pełnoziarnistym penne i ze szparagamiMakaron można łączyć niemalże ze wszystkim, zawsze wyjdzie coś smacznego. Ponieważ staram się pilnować założonego bilandu kalorycznego, rzadko sobie pozwalam na kremowe sosy, ale odrobina masła do krewetek jest zawsze ok, zwłaszcza jeżeli danie ma tylko 483 kcal i aż 40,1 g białka. Polecam, bo jest pysznie, szybko i bardzo fit.Czarny linguine z krewetkam i i pomidorkami koktajlowymiMakaron jest dobry zawsze i niemalże z wszystkim. Ten przepis to tylko 4 składniki, do zrobienia w 15 minut. Radość dla kubków smakowych i dla oczu:-)
(Visited 504 768 times, 2 622 visits today)