Ilość przepisów: 47
Fettuccine z krewetkami, porem i cukiniąSzybki i lekki posiłek dla miłośników owoców morza. Łatwy i sycący z ogólnie dostępnych składników.Pieczywo twarogowe, tofu z patelni i warzywa na ciepłoWegańskie jedzenie nie musi być nudne i monotonne. Ja postawiłam na posiłek wysokoproteinowy z domowym pieczywem twarogowym, tofu i dużą porcją zielonych warzyw.Naleśniki z krewetkami i warzywami w stylu azjatyckimBardzo udany posiłek ze sporą porcją białka, lekkimi naleśnikami na wodzie, z wyraźnym azjatyckim twistem z połączenia oleju sezamowego, octu ryżowego i sosu rybnego. Ewidentnie to moje smaki więc zajadałam z lubością, polecam spróbować:-)Sałatka owocowo-warzywna z kurczakiemWybitne połączenie owoców z kurczakiem w pysznej, niskokalorycznej, wysokobiałkowej sałatce. W sam raz na nadchodzące lato!Bucatini z pieczarkami, porem i pieczoną piersią indykaBucatini to takie grubsze spaghetti z dziurką w środku:-) Do tego por i pieczarki, sporo mięsa indyka pieczonego w rękawie a wszystko aromatyzowane olejem sezamowym - palce lizać:-)Tofu z patelni na ryżu jaśminowym z warzywamiSuper szybkie, wegańskie i bardzo smaczne danie. Spora porcja białka, dużo warzyw i aromatyczny ryż jaśminowy w połączeniu z olejem sezamowym robią danie wyjątkowo pyszne.Pieczywo proteinowe z wędzonym łososiem, sałatka z awokado i pieczonymi warzywami z olejem sezamowymJa już otworzyłam sezon na warzywa korzenne z piekarnika. Dla mnie to doskonały wypełniacz wszelkich posiłków: zdrowy, smaczny i ładnie wyglądający. Polecam zrobić zapas. Spokojnie można przechowywać kilka dni w lodówce w zamkniętym pojemniku i dodawać do dań wszelakich. Można też zblendować na pastę do kanapek:-)Krem z pora, ziemniaka, czosnku i resztek brokułaZupa -krem to świetny sposób na wykorzystanie resztek warzyw. Mi najczęściej zostaje biała część pora i "ogonki" brokuła lub kalafiora. Szkoda wyrzucać skoro maja tyle smaku i można je z powodzeniem wykorzystać w pysznej zupie.Gofry z serka wiejskiego z porem na ciepło, awokado i sałatka z papryką pieczona i borówkami z olejem sezamowymGofry to smaczna i ciekawa alternatywa dla kanapek. Polecam kombinować z różnymi składnikami, często z nieoczywistych składników można wyczarować naprawdę smakowite danie. Np, gofry z serka wiejskiego - mięciutkie, delikatne, idealne na śniadanie wytrawne ale nadadzą się również do konfitury czy kremu czekoladowego.