Bardzo udany posiłek ze sporą porcją białka, lekkimi naleśnikami na wodzie, z wyraźnym azjatyckim twistem z połączenia oleju sezamowego, octu ryżowego i sosu rybnego. Ewidentnie to moje smaki więc zajadałam z lubością, polecam spróbować:-)
Wielkość porcji 2
Ilość porcji 2
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 557
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 15.4g24%
- Węglowodany 57.5g20%
- Białko 45.9g92%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Zblendowałam mąkę, jajko i lekkogazowaną wodę. Dodałam szczyptę soli.
Z podanej ilości wyszły mi 4 naleśniki.
Krewetki rozmroziłam, oczyściłam z ogonków i pancerzyków. Krótko przesmażyłam na oleju sezamowym dodając odrobinę płatków chilli i kolendrę
Na tej samej patelni podsmażyłam drobno pokrojoną paprykę, ząbek czosnku i cukinię. Doprawiłam sosem rybnym...
... i octem ryżowym.
Połączyłam warzywa z krewetkami....
... wyłożyłam na naleśniki i zrolowałam.
Posypałam świeżą kolendrą i gotowe.
Składniki
Sposób przygotowania
Zblendowałam mąkę, jajko i lekkogazowaną wodę. Dodałam szczyptę soli.
Z podanej ilości wyszły mi 4 naleśniki.
Krewetki rozmroziłam, oczyściłam z ogonków i pancerzyków. Krótko przesmażyłam na oleju sezamowym dodając odrobinę płatków chilli i kolendrę
Na tej samej patelni podsmażyłam drobno pokrojoną paprykę, ząbek czosnku i cukinię. Doprawiłam sosem rybnym...
... i octem ryżowym.
Połączyłam warzywa z krewetkami....
... wyłożyłam na naleśniki i zrolowałam.
Posypałam świeżą kolendrą i gotowe.