Smaczna, zdrowa i pożywna sałatka na lunch lub na kolację. Ja jem bez pieczywa ale możecie dorzucić ulubioną kaszę albo grzanki ze świeżej bagietki - będzie pysznie:-)
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 315
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 14.9g23%
- Węglowodany 30.6g11%
- Białko 16.3g33%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Bób ugotowałam w osolonej wodzie, poczekałam aż wystygnie i obrałam.
Fasolkę ugotowałam al dente, w lekko osolonej wodzie.
Przestygniętą fasolkę przesmażyłam na patelni z oliwą, dodałam pokrojony w plasterki czosnek i pomidora pokrojonego w kostkę.
Dorzuciłam bób, krótko razem zagrzałam.
Wyłożyłam na talerz...
... posypałam pokruszoną fetą...
Na koniec świeżo zmielony pieprz i ulubiona zielenina.
Składniki
Sposób przygotowania
Bób ugotowałam w osolonej wodzie, poczekałam aż wystygnie i obrałam.
Fasolkę ugotowałam al dente, w lekko osolonej wodzie.
Przestygniętą fasolkę przesmażyłam na patelni z oliwą, dodałam pokrojony w plasterki czosnek i pomidora pokrojonego w kostkę.
Dorzuciłam bób, krótko razem zagrzałam.
Wyłożyłam na talerz...
... posypałam pokruszoną fetą...
Na koniec świeżo zmielony pieprz i ulubiona zielenina.