Lubię jednogarnkowe potrawy na bazie lekkich sosów, bo można zrobić od razu więcej i przechowywać długo (w zamrażarce lub w słoikach zamkniętych na gorąco) a poza tym można je łączyć różnymi węglowodanami: ryż, kasza, makaron, pieczywo, i za każdym razem jecie inne danie:-)
2 ilość porcji
300 g
- Amount per serving
- Ilość kalorii248
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 7.2g10%
- Węglowodany 14.3g6%
- Białko 29g58%
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Sposób przygotowania
Pierś kurczaka pokroić na mniejsze kawałki, obsmażyć na patelni granitowej bez tłuszczu.
Po chwili dorzucić pokrojoną dymkę, żurawinę i przyprawy.
Zalać bulionem, dolać mleko kokosowe.
Dorzucić pokrojone w większe kawałki szparagi, zredukować i gotowe. Polecam do ryżu, makaronu lub do pieczywa typu naan albo pita:-)
Składniki
Sposób przygotowania
Pierś kurczaka pokroić na mniejsze kawałki, obsmażyć na patelni granitowej bez tłuszczu.
Po chwili dorzucić pokrojoną dymkę, żurawinę i przyprawy.
Zalać bulionem, dolać mleko kokosowe.
Dorzucić pokrojone w większe kawałki szparagi, zredukować i gotowe. Polecam do ryżu, makaronu lub do pieczywa typu naan albo pita:-)
bardzo smaczne 😀
Bardzo Ci dziękuję, za skorzystanie z przepisu i za to, że chciało Ci się tutaj skomentować:-), Pozdrawiam, Ania
dzien dobry czy mleczko kokosowe można zastąpić mlekiem migdałowym?
pozdrawiam Renia
Dzień dobry, myślę, że możesz spróbować tego eksperymentu. Jednak miej świadomość, że mleko kokosowe jest znacznie bardziej tłuste niż migdałowe, trudo przewidzieć co wyjdzie:-) Ale jak już się podejmiesz, to daj proszę znać czy smakowało:-) Pozdrawiam, Ania