Pesto z czosnku niedźwiedziego i nerkowców

Oceń przepisKategoriaTagi, , , , Wybierz ilość porcji4 porcje
Wartości odżywcze

Wielkość porcji 25 g

Ilość porcji 4


Ilość na porcję
Ilość kalorii 139
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 14.4g23%
Węglowodany 1.9g1%
Białko 2g4%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 25 g czosnku niedźwiedziego
 25 g orzechów nerkowca
 50 g oleju lnianego (lub innego)
 sól

Sposób przygotowania

1

Wszystkie składniki najlepiej przygotować, bo pesto robi się szybciutko.

2

Najpierw zmielcie orzechy.

3

Dorzućcie liście czosnku niedźwiedziego i olej, szczyptę soli.

4

Zmiksujcie i gotowe.

5

Przełóżcie do słoiczka i trzymajcie w lodówce. 3-4 dni spokojnie wytrzyma.

Składniki

 25 g czosnku niedźwiedziego
 25 g orzechów nerkowca
 50 g oleju lnianego (lub innego)
 sól

Sposób przygotowania

1

Wszystkie składniki najlepiej przygotować, bo pesto robi się szybciutko.

2

Najpierw zmielcie orzechy.

3

Dorzućcie liście czosnku niedźwiedziego i olej, szczyptę soli.

4

Zmiksujcie i gotowe.

5

Przełóżcie do słoiczka i trzymajcie w lodówce. 3-4 dni spokojnie wytrzyma.

Pesto z czosnku niedźwiedziego i nerkowców
(Visited 3 694 times, 102 visits today)

2 Comments

  1. Nataliapanek 15 kwietnia 2023 at 16:54

    Uwielbiam pesto z czosnku niedzwiedziego. Robilam ale nigdy z orzechami. Dziekuje i pozdrawiam

    Reply
    1. ania 17 kwietnia 2023 at 11:56

      Bardzo mi miło:-) Dziękuję za komentarz, Ania

      Reply

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *