Ilość przepisów: 146
Kanapki z jajkiem na twardo na pieczywie proteinowym, sałatka na ciepło z porem i paprykąSzybkie, sycące śniadanie na ciepło, ze sporą porcją białka. Świetna propozycja nie tylko dla wegetarian. Preferuję śniadania na ciepło więc posiłek tego typu gości u mnie dość często.Fettuccine z krewetkami, porem i cukiniąSzybki i lekki posiłek dla miłośników owoców morza. Łatwy i sycący z ogólnie dostępnych składników.Makaron maccheroni z zielonymi warzywami z patelniBardzo smaczne i lekkie danie wegańskie. Do zrobienia w kilka chwil. Ja warzywa zjadłam z makaronem ale mogą stanowić świetny dodatek do mięsnego obiadu lub do ryby.Warzywa z patelni z fetą, kanapki z awokadoLekkie, zdrowe i szybkie danie. U mnie wpadło na śniadanie, ale może być również podane w porze lunchu lub na kolację.Krewetki, kurki i zielone warzywa z patelniTaki posiłek może być i śniadaniem na ciepło, lunchem albo obiadem. Można zjeść z ryżem, bagietką lub bez żadnych dodatkowych węglowodanów. Smakuje wybornie:-)Pieczywo twarogowe, tofu z patelni i warzywa na ciepłoWegańskie jedzenie nie musi być nudne i monotonne. Ja postawiłam na posiłek wysokoproteinowy z domowym pieczywem twarogowym, tofu i dużą porcją zielonych warzyw.Jajecznica z kurkami, warzywami i serem gruyereJajka to jedna z najlepszych opcji śniadaniowych. Są sycące, mają mnóstwo mikroskładników no i można je przygotować na wiele sposobów. Jajecznica też nie musi być nudna. Moja propozycja sezonowa to jajecznica z kurkami, garść warzyw i pysznym, aromatyczny gruyere. Całość ma mnóstwo białka, i dobrą porcję kalorii, w sam raz na początek aktywnego dnia:-)Jajka poszetowe na kromce pieczywa proteinowego, wędlina drobiowa i sałatka z pora na ciepłoPyszne śniadanie, bo z jajem:-) Jest tak jak lubię, i tak jaj jest najlepiej dla osoby na redukcji i aktywnej fizycznie: duża porcja białka i pełny talerz. Do tego smacznie i ładnie:-)Fusilli z chorizo, porem, pomidorami i prażonym słonecznikiemDanie z resztek ale bardzo smaczne, szybkie do zrobienia i nieźle zbilansowane. Do wypróbowania ale bardziej do zainspirowania: wykorzystujcie resztki, bawcie się łączeniem smaków, tekstur i kolorów. Z takiego połączenia najczęściej wychodzi coś zaskakująco smacznego.:-)