Warzywa z patelni z fetą, kanapki z awokado

Oceń przepisKategoriaTagi, , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Lekkie, zdrowe i szybkie danie. U mnie wpadło na śniadanie, ale może być również podane w porze lunchu lub na kolację.

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 558
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 29g45%
Węglowodany 59.1g20%
Białko 17.6g36%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 2 kromki pieczywa razowego (65 g)
 50 g awokado Haas (1/2 owocu)
 100 g papryki czerwonej
 90 g pora
 10 g czosnku (2 ząbki)
 50 g sera feta (lub inny ser solankowy)
 1 łyżka oliwy
 sól, pieprz, sezam, zioła prowansalskie

Sposób przygotowania

1

Warzywa pokroiłam, podsmażyłam krótko na oliwie, doprawiłam solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi,.

2

Pod koniec dodałam pokruszoną fetę, wymieszałam.

3

Awokado pokroiłam w plasterki i wyłożyłam na kromki pieczywa.

4

5

6

Składniki

 2 kromki pieczywa razowego (65 g)
 50 g awokado Haas (1/2 owocu)
 100 g papryki czerwonej
 90 g pora
 10 g czosnku (2 ząbki)
 50 g sera feta (lub inny ser solankowy)
 1 łyżka oliwy
 sól, pieprz, sezam, zioła prowansalskie

Sposób przygotowania

1

Warzywa pokroiłam, podsmażyłam krótko na oliwie, doprawiłam solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi,.

2

Pod koniec dodałam pokruszoną fetę, wymieszałam.

3

Awokado pokroiłam w plasterki i wyłożyłam na kromki pieczywa.

4

5

6

Warzywa z patelni z fetą, kanapki z awokado
(Visited 744 times, 8 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *