Kanapki z jajkiem poszetowym na plastrach łososia, z sosem musztardowo – ogórkowym

Oceń przepisKategoriaTagi, , Wybierz ilość porcji1 porcja

Pyszna, zdrowa, wysokoproteinowa i lekka propozycja śniadaniowa. Róbcie jajka poszetowe, są pyszne:-)

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 471
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 29.2g45%
Węglowodany 12.2g5%
Białko 35.9g72%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 1 kromka pieczywa proteinowego (50 g)
 55 g pstrąga wędzonego w plastrach
 2 jajka
 30 g sosu musztardowo-ogórkowego
 czarny sezam

Sposób przygotowania

1

Zachęcona opinią znajomej syna, kupiłam sos musztardowo-ogórkowy (biedronkowy), który świetnie się wkomponował w moje śniadanie.

2

Kromkę pieczywa proteinowego przekroiłam na pół (oko widzi więcej jedzenia:-)), na kromkę wycisnęłam po łyżce sosu, ułożyłam plastry pstrąga.

3

Jajko poszetowe, ponoć to najzdrowsza forma jajka więc zachęcam do robienia sobie od czasu do czasu. Nie jest to bardzo trudne, możecie obejrzeć filmik instruktażowy, który kiedyś zrobiłam - jest w IGTV, na moim skromnym kanale YT i oczywiście na stronie www.aniagotujefit.pl. W kilku zdaniach przepis na jajo jest taki: gotujecie wodę w rondlu, dolewacie 1-2 łyżki octu (nie, nie czuć octu w jajku). Wybijacie jajko do miseczki. Jak się woda zagotuje zmniejszacie ogień, żeby nie bulgotała, łyżką mieszacie tę wodę robią wirek, i dokładnie w jego środek wlewacie jajko z miseczki. 2-5 - 3 minuty w zależności od wielkości jajka, potem łyżka cedzakową delikatnie wyjmijcie. Czasem pomagam sobie łyżką obiadową, żeby "pozbierać" ciągnące się kawałki białka, zawijam je pod spód jajka. Próbujcie, w końcu wyjdzie. Nawet jak nie będzie idealne, to na pewno będzie smaczne.

4

5

6

7

Składniki

 1 kromka pieczywa proteinowego (50 g)
 55 g pstrąga wędzonego w plastrach
 2 jajka
 30 g sosu musztardowo-ogórkowego
 czarny sezam

Sposób przygotowania

1

Zachęcona opinią znajomej syna, kupiłam sos musztardowo-ogórkowy (biedronkowy), który świetnie się wkomponował w moje śniadanie.

2

Kromkę pieczywa proteinowego przekroiłam na pół (oko widzi więcej jedzenia:-)), na kromkę wycisnęłam po łyżce sosu, ułożyłam plastry pstrąga.

3

Jajko poszetowe, ponoć to najzdrowsza forma jajka więc zachęcam do robienia sobie od czasu do czasu. Nie jest to bardzo trudne, możecie obejrzeć filmik instruktażowy, który kiedyś zrobiłam - jest w IGTV, na moim skromnym kanale YT i oczywiście na stronie www.aniagotujefit.pl. W kilku zdaniach przepis na jajo jest taki: gotujecie wodę w rondlu, dolewacie 1-2 łyżki octu (nie, nie czuć octu w jajku). Wybijacie jajko do miseczki. Jak się woda zagotuje zmniejszacie ogień, żeby nie bulgotała, łyżką mieszacie tę wodę robią wirek, i dokładnie w jego środek wlewacie jajko z miseczki. 2-5 - 3 minuty w zależności od wielkości jajka, potem łyżka cedzakową delikatnie wyjmijcie. Czasem pomagam sobie łyżką obiadową, żeby "pozbierać" ciągnące się kawałki białka, zawijam je pod spód jajka. Próbujcie, w końcu wyjdzie. Nawet jak nie będzie idealne, to na pewno będzie smaczne.

4

5

6

7

Kanapki z jajkiem poszetowym na plastrach łososia, z sosem musztardowo – ogórkowym
(Visited 312 times, 6 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *