Makaron maccheroni z zielonymi warzywami z patelni

Oceń przepisKategoria, Tagi, , , , , , Wybierz ilość porcji3 porcje

Bardzo smaczne i lekkie danie wegańskie. Do zrobienia w kilka chwil. Ja warzywa zjadłam z makaronem ale mogą stanowić świetny dodatek do mięsnego obiadu lub do ryby.

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 3


Ilość na porcję
Ilość kalorii 448
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 7.1g11%
Węglowodany 76.4g26%
Białko 19.8g40%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 200 g makaronu Barilla "maccheroni" (waga przed ugotowaniem)
 350 g cukinii
 100 g pora (zielona część)
 250 g ugotowanego i obranego bobu
 75 g mrożonego groszku
 35 g czosnku (6 ząbków)
 1 łyżka oliwy
 sól, pieprz, tymianek, cząber

Sposób przygotowania

1

Na odrobinie oliwy krótko przesmażyłam cukinie (pokrojoną w grubą kostkę)...

2

... pora (zielona część pokrojona w talarki)...

3

... mrożony groszek i czosnek z plasterkach.

4

Ugotowałam mrożony bób, następnie go obrałam z twardych łupinek.

5

Bób dodałam do pozostałych warzyw

6

Doprawiłam.

7

8

9

10

11

12

Na koniec wymieszałam ze świeżo ugotowanym makaronem. Opcjonalnie można posypać tartym parmezanem.

13

14

Składniki

 200 g makaronu Barilla "maccheroni" (waga przed ugotowaniem)
 350 g cukinii
 100 g pora (zielona część)
 250 g ugotowanego i obranego bobu
 75 g mrożonego groszku
 35 g czosnku (6 ząbków)
 1 łyżka oliwy
 sól, pieprz, tymianek, cząber

Sposób przygotowania

1

Na odrobinie oliwy krótko przesmażyłam cukinie (pokrojoną w grubą kostkę)...

2

... pora (zielona część pokrojona w talarki)...

3

... mrożony groszek i czosnek z plasterkach.

4

Ugotowałam mrożony bób, następnie go obrałam z twardych łupinek.

5

Bób dodałam do pozostałych warzyw

6

Doprawiłam.

7

8

9

10

11

12

Na koniec wymieszałam ze świeżo ugotowanym makaronem. Opcjonalnie można posypać tartym parmezanem.

13

14

Makaron maccheroni z zielonymi warzywami z patelni
(Visited 371 times, 8 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *