Bardzo smaczne i lekkie danie wegańskie. Do zrobienia w kilka chwil. Ja warzywa zjadłam z makaronem ale mogą stanowić świetny dodatek do mięsnego obiadu lub do ryby.
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 3
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 448
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 7.1g11%
- Węglowodany 76.4g26%
- Białko 19.8g40%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Na odrobinie oliwy krótko przesmażyłam cukinie (pokrojoną w grubą kostkę)...
... pora (zielona część pokrojona w talarki)...
... mrożony groszek i czosnek z plasterkach.
Ugotowałam mrożony bób, następnie go obrałam z twardych łupinek.
Bób dodałam do pozostałych warzyw
Doprawiłam.
Na koniec wymieszałam ze świeżo ugotowanym makaronem. Opcjonalnie można posypać tartym parmezanem.
Składniki
Sposób przygotowania
Na odrobinie oliwy krótko przesmażyłam cukinie (pokrojoną w grubą kostkę)...
... pora (zielona część pokrojona w talarki)...
... mrożony groszek i czosnek z plasterkach.
Ugotowałam mrożony bób, następnie go obrałam z twardych łupinek.
Bób dodałam do pozostałych warzyw
Doprawiłam.
Na koniec wymieszałam ze świeżo ugotowanym makaronem. Opcjonalnie można posypać tartym parmezanem.