Ilość przepisów: 5
Hummus z warzywami – przekąska imprezowa fitTen piękny talerz to moja podpowiedź na nadchodzący karnawał a zwłaszcza na czas po świątecznej rozpuście. Łatwy do przygotowania, pięknie wygląda i wybornie smakuje nie tylko weganom. A z okazji świąt, wyjątkowo nie liczymy kalorii:-) Sałatka z pieczonym bakłażanem, granatem, pod sosem sezamowymPyszna, lekka sałatka, pełna bliskowschodnich smaków. Najlepsza na świeżo:-)Kremowa pasta z bobu z tahini i jogurtemBób to pyszne warzywo strączkowe, doskonale się przechowuje zamrożone (trzeba zamrozić świeżo kupiony), można robić z niego sałatki, można miksować na zupy, można robić z niego przeróżne smarowidła. I oto przepis na jedno z nich:-)Zupa-krem z dyni i pasty tahiniW sezonie "dyniowym" warto upiec większą ilość dyni hokkaido i zamrozić w mniejszych porcjach. Wtedy przez cały rok możecie sobie gotować pyszne dyniowe zupki. Na słodko, na ostro, z różnymi dodatkami. Możecie z dyni robić kluseczki, bułeczki, ciasteczka... Dynia jest pyszna:-)Pasta warzywna a la hummusPasty to doskonały pomysł na urozmaicenie kanapek ale także na wykorzystanie resztek z lodówki. Zmiksować można prawie wszystko:-