Pasta warzywna a la hummus

Oceń przepisKategoria, Tagi, , , , , Wybierz ilość porcji1 porcjaStopień trudnościPoczątkujący

Pasty to doskonały pomysł na urozmaicenie kanapek ale także na wykorzystanie resztek z lodówki. Zmiksować można prawie wszystko:-

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 10 g (łyżka)


Ilość na porcję
Ilość kalorii 22
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 1.7g3%
Węglowodany 0.7g1%
Białko 0.9g2%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 135 g marchewki z rosołu (2 sztuki)
 85 g pietruszki z rosołu (1 sztuka)
 3 łyżka pasty tahini
 ½ sok z cytryny
 1 ząbek czosnku
 przyprawy: kumin, mielona kolendra, sól

Sposób przygotowania

1

Wszystkie składniki umieść w pojemniku do blendowania.

2

Zblenduj wszystko na gładka masę, sprawdź smak - dopraw tak jak lubisz.

3

Gotowa pasta powinna być smarowna a nie lejąca.

Składniki

 135 g marchewki z rosołu (2 sztuki)
 85 g pietruszki z rosołu (1 sztuka)
 3 łyżka pasty tahini
 ½ sok z cytryny
 1 ząbek czosnku
 przyprawy: kumin, mielona kolendra, sól

Sposób przygotowania

1

Wszystkie składniki umieść w pojemniku do blendowania.

2

Zblenduj wszystko na gładka masę, sprawdź smak - dopraw tak jak lubisz.

3

Gotowa pasta powinna być smarowna a nie lejąca.

Pasta warzywna a la hummus
(Visited 823 times, 4 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *