Ilość przepisów: 3
Ceviche z krewetekCeviche to danie z surowej ryby lub owoców morza marynowanych w soku z cytrusów. Jak podaje Wikipedia, danie to pochodzi z Peru ale jest obecnie bardzo popularne na całych Karaibach i coraz więcej osób przekonuje się do wyjątkowego smaku tego dania. Robiłam już ceviche (czytaj: sewicze) z miecznika (znajdziecie je na moim blogu) a zainspirowana ostatnim pobytem w świetnej restauracji, gdzie jadłam ceviche z krewetek argentyńskich, postanowiłam powtórzyć je w domu. Wyszło obłędnie pysznie, a w dodatku kilka razy taniej i kilka razy więcej;-))Chłodnik cytrynowy z cukiniiBardzo orzeźwiający, kwaskowy chłodnik. Podany z lodem może być dobrym dodatkiem do posiłku w upalny dzień.Tajska, pikantna zupa galangalowa z krewetkamiBardzo aromatyczna i ostra zupa, chociaż gdyby pominąć chilli, może być całkiem łagodna.