Wegańskie jedzenie nie musi być nudne i monotonne. Ja postawiłam na posiłek wysokoproteinowy z domowym pieczywem twarogowym, tofu i dużą porcją zielonych warzyw.
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 685
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 33.2g52%
- Węglowodany 59.8g20%
- Białko 37.2g75%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Fasolkę obgotowałam w lekko osolonej wodzie.
Pora pokroiłam w cienkie paseczki, dodałam czosnek, posoliłam i przesmażyłam na odrobinie oleju sezamowego.
Pod koniec dodałam odrobinę octu ryżowego (do sushi).
Tofu pokroiłam w plastry, przesmażyłam na oleju sezamowym.
Dodałam czarny sezam.
Pod koniec dodałam sos słodko-ostry.
Pieczywo upiekłam sama - przepis znajdziecie we wpisie z 30 sierpnia 2023 "Bułeczki z chudego twarogu". 100 g pieczywa ma 254 kcal.
Składniki
Sposób przygotowania
Fasolkę obgotowałam w lekko osolonej wodzie.
Pora pokroiłam w cienkie paseczki, dodałam czosnek, posoliłam i przesmażyłam na odrobinie oleju sezamowego.
Pod koniec dodałam odrobinę octu ryżowego (do sushi).
Tofu pokroiłam w plastry, przesmażyłam na oleju sezamowym.
Dodałam czarny sezam.
Pod koniec dodałam sos słodko-ostry.
Pieczywo upiekłam sama - przepis znajdziecie we wpisie z 30 sierpnia 2023 "Bułeczki z chudego twarogu". 100 g pieczywa ma 254 kcal.