Pieczywo twarogowe, tofu z patelni i warzywa na ciepło

Oceń przepisKategoria, Tagi, , , , , , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Wegańskie jedzenie nie musi być nudne i monotonne. Ja postawiłam na posiłek wysokoproteinowy z domowym pieczywem twarogowym, tofu i dużą porcją zielonych warzyw.

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 685
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 33.2g52%
Węglowodany 59.8g20%
Białko 37.2g75%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 60 g pieczywa twarogowego
 150 g wędzonego tofu
 150 g fasolki szparagowej
 120 g pora (zielona część)
 10 g czosnku ( 2 ząbki)
 1 łyżka oleju sezamowego
 50 g sosu słodko-ostrego
 sól, sezam jasny i czarny

Sposób przygotowania

1

Fasolkę obgotowałam w lekko osolonej wodzie.

2

Pora pokroiłam w cienkie paseczki, dodałam czosnek, posoliłam i przesmażyłam na odrobinie oleju sezamowego.

3

Pod koniec dodałam odrobinę octu ryżowego (do sushi).

4

Tofu pokroiłam w plastry, przesmażyłam na oleju sezamowym.

5

Dodałam czarny sezam.

6

Pod koniec dodałam sos słodko-ostry.

7

8

Pieczywo upiekłam sama - przepis znajdziecie we wpisie z 30 sierpnia 2023 "Bułeczki z chudego twarogu". 100 g pieczywa ma 254 kcal.

9

10

11

Składniki

 60 g pieczywa twarogowego
 150 g wędzonego tofu
 150 g fasolki szparagowej
 120 g pora (zielona część)
 10 g czosnku ( 2 ząbki)
 1 łyżka oleju sezamowego
 50 g sosu słodko-ostrego
 sól, sezam jasny i czarny

Sposób przygotowania

1

Fasolkę obgotowałam w lekko osolonej wodzie.

2

Pora pokroiłam w cienkie paseczki, dodałam czosnek, posoliłam i przesmażyłam na odrobinie oleju sezamowego.

3

Pod koniec dodałam odrobinę octu ryżowego (do sushi).

4

Tofu pokroiłam w plastry, przesmażyłam na oleju sezamowym.

5

Dodałam czarny sezam.

6

Pod koniec dodałam sos słodko-ostry.

7

8

Pieczywo upiekłam sama - przepis znajdziecie we wpisie z 30 sierpnia 2023 "Bułeczki z chudego twarogu". 100 g pieczywa ma 254 kcal.

9

10

11

Pieczywo twarogowe, tofu z patelni i warzywa na ciepło
(Visited 222 times, 2 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *