Super szybkie, wegańskie i bardzo smaczne danie. Spora porcja białka, dużo warzyw i aromatyczny ryż jaśminowy w połączeniu z olejem sezamowym robią danie wyjątkowo pyszne.
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 584
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 22.9g36%
- Węglowodany 60.7g21%
- Białko 29.9g60%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Na patelni przesmażyłam na odrobinie oleju sezamowego marynowane tofu.
Na tej samej przesmażyłam pokrojonego pora...
.. do którego po chwili dorzuciłam ugotowany dnia poprzedniego ryż jaśminowy oraz mrożony groszek.
Doprawiłam solą i chilli.
Na warzywa z ryżem wyłożyłam podsmażone na złoto plastry tofu...
... posypałam sezamem i gotowe.
Składniki
Sposób przygotowania
Na patelni przesmażyłam na odrobinie oleju sezamowego marynowane tofu.
Na tej samej przesmażyłam pokrojonego pora...
.. do którego po chwili dorzuciłam ugotowany dnia poprzedniego ryż jaśminowy oraz mrożony groszek.
Doprawiłam solą i chilli.
Na warzywa z ryżem wyłożyłam podsmażone na złoto plastry tofu...
... posypałam sezamem i gotowe.