Wybitne połączenie owoców z kurczakiem w pysznej, niskokalorycznej, wysokobiałkowej sałatce. W sam raz na nadchodzące lato!
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 2
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 450
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 19g30%
- Węglowodany 21.1g8%
- Białko 46.8g94%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Z braku innych składników, dip zrobiłam z niskosłodzonego dżemu agrestowego wymieszanego z olejem sezamowym i sokiem z cytryny - wyszło zaskakująco pysznie, polecam:-)
Polędwiczki z piersi kurczaka pokroiłam w mniejsze kawałki, przesmażyłam krótko na suchej patelni, następnie podlałam odrobiną sosu sojowego i łyżką wody, zmniejszyłam ogień i dusiłam kilka chwil (dopóki mięso nie było surowe).
Na koniec dodałam odrobinę pasty z tamaryndowca, która nadała kurczakowi aromatu i kwasowości.
Owoce i warzywa pokroiłam, dodałam kurczaka i dip agrestowy.
Na koniec odrobina świeżej kolendry i gotowe.
Składniki
Sposób przygotowania
Z braku innych składników, dip zrobiłam z niskosłodzonego dżemu agrestowego wymieszanego z olejem sezamowym i sokiem z cytryny - wyszło zaskakująco pysznie, polecam:-)
Polędwiczki z piersi kurczaka pokroiłam w mniejsze kawałki, przesmażyłam krótko na suchej patelni, następnie podlałam odrobiną sosu sojowego i łyżką wody, zmniejszyłam ogień i dusiłam kilka chwil (dopóki mięso nie było surowe).
Na koniec dodałam odrobinę pasty z tamaryndowca, która nadała kurczakowi aromatu i kwasowości.
Owoce i warzywa pokroiłam, dodałam kurczaka i dip agrestowy.
Na koniec odrobina świeżej kolendry i gotowe.