Sałatka owocowo-warzywna z kurczakiem

Kategoria, Tags, , , , , , , , Wybierz ilość porcji2 porcje

Wybitne połączenie owoców z kurczakiem w pysznej, niskokalorycznej, wysokobiałkowej sałatce. W sam raz na nadchodzące lato!

Wartości odżywcze

2 ilość porcji

Serving size

1 szt


Amount per serving
Ilość kalorii450
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 19g25%
Węglowodany 21.1g8%
Białko 46.8g94%

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Składniki

 380 g polędwiczek z piersi kurczaka
 90 g granatu (z 1/2 owocu)
 170 g pomidora
 60 g awokado Haas (1/2 owocu)
 50 g borówki amerykańskie
 15 g czosnku
 1 łyżka dżemu agrestowego niskosłodzonego
 1 łyżka sosu sojowego
 1 łyżka pasty z tamaryndowca
 1 łyżeczek soku z cytryny
 1 łyżka oleju sezamowego

Sposób przygotowania

1

Z braku innych składników, dip zrobiłam z niskosłodzonego dżemu agrestowego wymieszanego z olejem sezamowym i sokiem z cytryny - wyszło zaskakująco pysznie, polecam:-)

2

Polędwiczki z piersi kurczaka pokroiłam w mniejsze kawałki, przesmażyłam krótko na suchej patelni, następnie podlałam odrobiną sosu sojowego i łyżką wody, zmniejszyłam ogień i dusiłam kilka chwil (dopóki mięso nie było surowe).

3

Na koniec dodałam odrobinę pasty z tamaryndowca, która nadała kurczakowi aromatu i kwasowości.

4

Owoce i warzywa pokroiłam, dodałam kurczaka i dip agrestowy.

5

Na koniec odrobina świeżej kolendry i gotowe.

6

7

8

9

Składniki

 380 g polędwiczek z piersi kurczaka
 90 g granatu (z 1/2 owocu)
 170 g pomidora
 60 g awokado Haas (1/2 owocu)
 50 g borówki amerykańskie
 15 g czosnku
 1 łyżka dżemu agrestowego niskosłodzonego
 1 łyżka sosu sojowego
 1 łyżka pasty z tamaryndowca
 1 łyżeczek soku z cytryny
 1 łyżka oleju sezamowego

Sposób przygotowania

1

Z braku innych składników, dip zrobiłam z niskosłodzonego dżemu agrestowego wymieszanego z olejem sezamowym i sokiem z cytryny - wyszło zaskakująco pysznie, polecam:-)

2

Polędwiczki z piersi kurczaka pokroiłam w mniejsze kawałki, przesmażyłam krótko na suchej patelni, następnie podlałam odrobiną sosu sojowego i łyżką wody, zmniejszyłam ogień i dusiłam kilka chwil (dopóki mięso nie było surowe).

3

Na koniec dodałam odrobinę pasty z tamaryndowca, która nadała kurczakowi aromatu i kwasowości.

4

Owoce i warzywa pokroiłam, dodałam kurczaka i dip agrestowy.

5

Na koniec odrobina świeżej kolendry i gotowe.

6

7

8

9

Notes

Sałatka owocowo-warzywna z kurczakiem
(Visited 414 times, 1 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *