Wybitne połączenie owoców z kurczakiem w pysznej, niskokalorycznej, wysokobiałkowej sałatce. W sam raz na nadchodzące lato!
2 ilość porcji
1 szt
- Amount per serving
- Ilość kalorii450
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 19g25%
- Węglowodany 21.1g8%
- Białko 46.8g94%
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Sposób przygotowania
Z braku innych składników, dip zrobiłam z niskosłodzonego dżemu agrestowego wymieszanego z olejem sezamowym i sokiem z cytryny - wyszło zaskakująco pysznie, polecam:-)
Polędwiczki z piersi kurczaka pokroiłam w mniejsze kawałki, przesmażyłam krótko na suchej patelni, następnie podlałam odrobiną sosu sojowego i łyżką wody, zmniejszyłam ogień i dusiłam kilka chwil (dopóki mięso nie było surowe).
Na koniec dodałam odrobinę pasty z tamaryndowca, która nadała kurczakowi aromatu i kwasowości.
Owoce i warzywa pokroiłam, dodałam kurczaka i dip agrestowy.
Na koniec odrobina świeżej kolendry i gotowe.
Składniki
Sposób przygotowania
Z braku innych składników, dip zrobiłam z niskosłodzonego dżemu agrestowego wymieszanego z olejem sezamowym i sokiem z cytryny - wyszło zaskakująco pysznie, polecam:-)
Polędwiczki z piersi kurczaka pokroiłam w mniejsze kawałki, przesmażyłam krótko na suchej patelni, następnie podlałam odrobiną sosu sojowego i łyżką wody, zmniejszyłam ogień i dusiłam kilka chwil (dopóki mięso nie było surowe).
Na koniec dodałam odrobinę pasty z tamaryndowca, która nadała kurczakowi aromatu i kwasowości.
Owoce i warzywa pokroiłam, dodałam kurczaka i dip agrestowy.
Na koniec odrobina świeżej kolendry i gotowe.