Bavette ze szparagami, awokado i pesto z czosnku niedźwiedziego

Oceń przepisKategoriaTagi, , , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

U mnie znowu vege i znowu na zielono:-) Uwielbiam połączenie różnych zielonych warzyw, zawsze wyjdzie coś smacznego. Dzisiaj wyjątkowo, bo z sezonowym twistem: pyszne pesto z czosnku niedźwiedziego nadaje charakteru całej potrawie. Zapraszam do stołu:-)

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 504
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 27.8g43%
Węglowodany 51.1g18%
Białko 12.7g26%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 50 g makaronu bavette (waga przed ugotowaniem)
 65 g ugotowanych szparagów
 65 g pora (zielona część)
 50 g awokado Haas (1/2 owocu)
 30 g pesto z czosnku niedźwiedziegozblendować: 50 g uprażonych pestek słonecznika, 200 g oleju rzepakowego, 100 g liści czosnku niedźwiedziego, sól, ewentualnie sok z cytryny
 1 łyżeczek olej z awokado
 sól, pieprz

Sposób przygotowania

1

Pora (zielona część) pokroić w plastry i podprażyć na patelni.

2

Ugotowane uprzednio szparagi (u mnie z poprzedniego dnia) wymieszać z ugotowanym al dente makaronem (u mnie bavette) i porem.

3

Dorzucić 2 łyżki pesto z czosnku niedźwiedziego, wymieszać do zagrzania się wszystkich składników.

4

Na koniec skropić oleje z awokado.

5

6

7

8

9

10

11

Składniki

 50 g makaronu bavette (waga przed ugotowaniem)
 65 g ugotowanych szparagów
 65 g pora (zielona część)
 50 g awokado Haas (1/2 owocu)
 30 g pesto z czosnku niedźwiedziegozblendować: 50 g uprażonych pestek słonecznika, 200 g oleju rzepakowego, 100 g liści czosnku niedźwiedziego, sól, ewentualnie sok z cytryny
 1 łyżeczek olej z awokado
 sól, pieprz

Sposób przygotowania

1

Pora (zielona część) pokroić w plastry i podprażyć na patelni.

2

Ugotowane uprzednio szparagi (u mnie z poprzedniego dnia) wymieszać z ugotowanym al dente makaronem (u mnie bavette) i porem.

3

Dorzucić 2 łyżki pesto z czosnku niedźwiedziego, wymieszać do zagrzania się wszystkich składników.

4

Na koniec skropić oleje z awokado.

5

6

7

8

9

10

11

Bavette ze szparagami, awokado i pesto z czosnku niedźwiedziego
(Visited 71 times, 2 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *