Archives Pomysł na śniadanie

Talerz śniadaniowy, sezonowy, w wersji wegańskiej

Na redukcji ważny jest deficyt, zatem trzeba jeść tak, żeby nie chodzić głodną, i nie mieć niedoborów. Śniadania bez białka zwierzęcego są rzadkością w moim menu. Po prostu bez biała w posiłku jestem szybko głodna. Jednak ciepłe posiłki sycą szybciej a dobrze zbilansowane – dłużej „trzymają”. Takie mam refleksje po latach doświadczeń. Spójrzcie zatem na mój dzisiejszy posiłek: jest sezonowo, pysznie, wegańsko, lekko i do syta. Dobrego dnia:-)

Czytaj więcej

Pieczywo proteinowe z jajecznicą, kurki z patelni i szpinak z pistacjami

Przepyszny zestaw śniadaniowy do zrobienia w kilka chwil. Sezonowe kurki, chrupiące pistacje, jajka i dobre pieczywo – kilka składników a dostarczymy organizmowi wszystko czego potrzebuje żeby dobrze funkcjonować przez kilka godzin. Wysokobiałkowy, pożywny posiłek – to jest to co lubię najbardziej!

Czytaj więcej

Pieczywo lekkie z łososiem, kurki, por i cieciorka

Odkąd pilnuję wagi (czyli przez cały proces redukcji), oprócz pieczywa proteinowego, jem lekkie pieczywo „Sonko”. Jedna kromka ma 19 kcal co sprawa, że posiłek przygotowany z tym pieczywem jest niskokaloryczny ale dzięki dodatkom może być sycący i sporych rozmiarów. Jeżeli pilnujecie kalorii, to polecam spróbować i włączyć do codziennej diety.

Czytaj więcej

Gofry z cukinii, jajka sadzone, kurki i papryka

Kiedy trwa sezon na cukinię, ląduje ona na moim talerzu bardzo często. Nawet na śniadanie przygotowuje cukinię. Najczęściej jako gofry. Bardzo lubię te wytrawne, z warzywnymi dodatkami. Idealnie smakują w sezonowej odsłonie z kurkami. Do tego jajko sadzone – świetne źródło białka – i mamy pełnowartościowe, sycące, fit-śniadanie.

Czytaj więcej