Jajecznica, kurki, awokado, lekkie pieczywo

Oceń przepisKategoriaTagi, , , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Dzisiaj polecam obfite, pożywne i sycące śniadanie w wersji fit, do przyrządzenia w kilka chwil. Sporo białka, zdrowe tłuszcze i lekkie pieczywo błonnikowe.

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 440
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 30.9g48%
Węglowodany 24.5g9%
Białko 18.7g38%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 2 jajka
 100 g kurek
 100 g awokado (1/2 owocu)
 2 kromki pieczywa lekkiego
 1 łyżeczek masła
 sól, sezam, zielona cebulka

Sposób przygotowania

1

Kurki przesmażyłam na maśle, doprawiłam solą.

2

Na tej samej patelni usmażyłam jajecznicę.

3

Awokado pokroiłam w plasterki.

4

Wszystko wyłożyłam na talerz, dołożyłam 2 kromki pieczywa lekkiego Sonko.

5

Posypałam zieloną cebulką i sezamem.

6

Składniki

 2 jajka
 100 g kurek
 100 g awokado (1/2 owocu)
 2 kromki pieczywa lekkiego
 1 łyżeczek masła
 sól, sezam, zielona cebulka

Sposób przygotowania

1

Kurki przesmażyłam na maśle, doprawiłam solą.

2

Na tej samej patelni usmażyłam jajecznicę.

3

Awokado pokroiłam w plasterki.

4

Wszystko wyłożyłam na talerz, dołożyłam 2 kromki pieczywa lekkiego Sonko.

5

Posypałam zieloną cebulką i sezamem.

6

Jajecznica, kurki, awokado, lekkie pieczywo
(Visited 438 times, 1 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *