Bardzo sycąca i szybka do zrobienia zapiekanka z wykorzystaniem zalegającego w lodówce ryżu i liści rzodkiewki. Jest smacznie, orientalnie (przyprawy bliskowschodnie) i wysokobiałkowo. Idealne danie na redukcję:-)
Archives Recipes
Recipes
Jajecznica z łososiem na kromce pieczywa proteinowego, sałatka na ciepło z porem i groszkiem
Wysokobiałkowe, smaczne i zdrowe śniadanie na ciepło. Oczywiście z jajem, bo kocham jajka nade wszystko:-) Dzisiaj w formie jajecznicy z kawałkami wędzonego na zimno łososia i oczywiście duża porcja zielonych warzyw – też na ciepło, jak lubię:-)
Naleśniki z łososiem wędzonym na gorąco i z roszponką
Lubię naleśniki, zwłaszcza na wytrawnie. Idealnie jest, gdy mają porządny ładunek białka i zdrowe tłuszcze – te mają to wszystko – polecam:-)
Zielona sałatka
Zielona sałatka zazwyczaj towarzyszy mi jako dodatek obiadowy. Jest bardzo świeża, łatwa do przygotowania i nie ma na nią ortodoksyjnego przepisu: co dacie – będzie pasowało.
Wegańskie śniadanie z awokado, pieczarkami, porem i pomidorkami w balsamico
Moje śniadanie to tez fajna propozycja na kolację lub lunch. Lekki posiłek, wegański, na ciepło, porcja spora. Można dodać dobre pieczywo lub grzanki.
Penne razowe z kurczakiem w śmietanie
Klasyka makaronowa: kurczak, śmietana i makaron – to zawsze jest dobry pomysł na smaczne jedzenie. W dodatku dietetyczne i wysokobiałkowe więc dla osób na redukcji w sam raz. Szybko i smacznie – tak jak lubię.
Zupa z dorsza ze świeżymi pomidorami
Szybka, pożywna, wysokobiałkowa zupa rybna z mrożonego dorsza z dużą porcją świeżych, dojrzałych pomidorów. Polecam szczególnie dla osób na redukcji, które jednocześnie są aktywne fizycznie. Mało kalorii, dużo protein – o to chodzi w diecie fitness:-)
Jajka sadzone na kurkach z patelni, z porem i z cukinią
Pyszne, wegetariańskie danie śniadaniowe (lub na inną porę dnia). Płynne żółtko to jest to! Sezonowe kurki, niskokaloryczne cukinia i por – czegóż chcieć więcej, żeby – nawet będą na redukcji – zjeść smacznie i do syta.
Makaron z pesto z rzodkiewki i świeże szparagi, parmezan
Lekkie, wegetariańskie danie z wykorzystaniem resztek: wczorajszych szparagów i liści rzodkiewki.
Sezonowa sałatka z bobem, fasolką szparagową i fetą
Smaczna, zdrowa i pożywna sałatka na lunch lub na kolację. Ja jem bez pieczywa ale możecie dorzucić ulubioną kaszę albo grzanki ze świeżej bagietki – będzie pysznie:-)
Naleśniki z krewetkami i warzywami w stylu azjatyckim
Bardzo udany posiłek ze sporą porcją białka, lekkimi naleśnikami na wodzie, z wyraźnym azjatyckim twistem z połączenia oleju sezamowego, octu ryżowego i sosu rybnego. Ewidentnie to moje smaki więc zajadałam z lubością, polecam spróbować:-)
Lekkie śniadanie z jajecznicą, warzywami i hummusem na lekkim pieczywie
Szybkie, łatwe, smaczne śniadanie na ciepło. Lekkie pieczywo nie wszyscy lubią ale ja się przyzwyczaiłam, bo w 1 kromce ma tylko 19 kcal, więc – jak jesteś na redukcji – warto je jeść obok/zamiast tradycyjnego pieczywa.