Bardzo sycąca i szybka do zrobienia zapiekanka z wykorzystaniem zalegającego w lodówce ryżu i liści rzodkiewki. Jest smacznie, orientalnie (przyprawy bliskowschodnie) i wysokobiałkowo. Idealne danie na redukcję:-)
Wielkość porcji 1
Ilość porcji 2
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 583
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 18.7g29%
- Węglowodany 43.9g15%
- Białko 56.9g114%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Mięso wymieszać z ryżem i posiekaną kapustą pekińską.
Dodać wszystkie przyprawy i porządnie wymieszać (najlepiej dłonią).
Wyłożyć do naczynia żaroodpornego...
... i do piekarnika na około godzinę (180 stopni). 100 g zapiekanki ma 142 kcal: B 15, W 11.3, T 3.6. Moja porcja to 360 g (czyli 1/2 z całości).
Liście rzodkiewki umyć, wysuszyć, dodać majonez (ten z Biedronki wegański GoVege ma o połowę mniej kalorii i jest bardzo smaczny) i skyr oraz przyprawy, zblendować. 1 z 2 porcji ma 72 kcal: B 2.9, W 3.1, T 5.8
Składniki
Sposób przygotowania
Mięso wymieszać z ryżem i posiekaną kapustą pekińską.
Dodać wszystkie przyprawy i porządnie wymieszać (najlepiej dłonią).
Wyłożyć do naczynia żaroodpornego...
... i do piekarnika na około godzinę (180 stopni). 100 g zapiekanki ma 142 kcal: B 15, W 11.3, T 3.6. Moja porcja to 360 g (czyli 1/2 z całości).
Liście rzodkiewki umyć, wysuszyć, dodać majonez (ten z Biedronki wegański GoVege ma o połowę mniej kalorii i jest bardzo smaczny) i skyr oraz przyprawy, zblendować. 1 z 2 porcji ma 72 kcal: B 2.9, W 3.1, T 5.8