#szparagi

Ilość przepisów: 59
Sałatka na ciepło z ryżem i krewetkami, awokado i szparagiTo danie może być równie dobrze lunchem, sałatka na imprezę jak i konkretnym obiadem. Jest wszystko czego potrzeba: duża porcja protein (krewetki), węglowodany (ryż) i zdrowy tłuszcz roślinny (olej z awokado). Do tego sezonowy rarytas - zielone szparagi:-) Wszystko smakuje wybornie i jest banalnie łatwe do przygotowania. Zachęcam do wypróbowania.
Bavette ze szparagami, awokado i pesto z czosnku niedźwiedziegoU mnie znowu vege i znowu na zielono:-) Uwielbiam połączenie różnych zielonych warzyw, zawsze wyjdzie coś smacznego. Dzisiaj wyjątkowo, bo z sezonowym twistem: pyszne pesto z czosnku niedźwiedziego nadaje charakteru całej potrawie. Zapraszam do stołu:-)
Ryż jaśminowy, kurczak w mleku kokosowym i szparagiSzparagi można wykorzystać też w daniach orientalnych. Ja zrobiłam potrawkę z kurczaka w mleku kokosowym, do tego bardzo aromatyczny, jaśminowy ryż o bardzo długich ziarnach i wyszło porządnie białkowe, sycące i niskokaloryczne danie. Palce lizać:-)