Najszybszy i chyba najpyszniejszy sposób na podanie szparagów. Banalnie łatwy sos w wersji fit - polecam:-)
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 329
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 29.9g46%
- Węglowodany 9.1g4%
- Białko 8.5g17%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Żółtko trzeba umieścić w miseczce a miseczkę na garnku z odrobina gotującej się wody. Masło trzeba roztopić. Używam masła śmietankowego, bo mam znacznie mniej kalorii (w 100 g jest aż o 170 kcal mniej).
Do żółtka dodajemy sok z cytryny (u mnie to jest łyżka soku, ale może wam wystarczy łyżeczka?)...
... i ubijamy na puszysto.
DO ubitego żółtka dolewamy roztopione i przestygnięte masło, cienką strużką, ciągle ubijając. Doprawiamy solą i pieprzem.
Serwujemy od razu polewając ugotowane szparagi.
Składniki
Sposób przygotowania
Żółtko trzeba umieścić w miseczce a miseczkę na garnku z odrobina gotującej się wody. Masło trzeba roztopić. Używam masła śmietankowego, bo mam znacznie mniej kalorii (w 100 g jest aż o 170 kcal mniej).
Do żółtka dodajemy sok z cytryny (u mnie to jest łyżka soku, ale może wam wystarczy łyżeczka?)...
... i ubijamy na puszysto.
DO ubitego żółtka dolewamy roztopione i przestygnięte masło, cienką strużką, ciągle ubijając. Doprawiamy solą i pieprzem.
Serwujemy od razu polewając ugotowane szparagi.