Sałatka z bobem, fetą, cukinią i fasolką szparagową

Oceń przepisKategoriaTagi, , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Przepyszna sezonowa sałatka z młodziutkim bobem i fasolka szparagową. Smak podbija solankowa feta. Całość lekka ale sycąca, polecam spróbować.

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 403
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 20.3g32%
Węglowodany 38.6g13%
Białko 20.6g42%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 50 g sera feta lub innego twardego sera solankowego
 150 g cukinii
 100 g fasolki szparagowej zielonej
 125 g młodego bobu
 1 łyżka oliwy
 sól, pieprz, papryka słodka, oregano, cząber

Sposób przygotowania

1

Cukinię pokroiłam w grubą kostkę i przesmażyłam na oliwie, posoliłam.

2

Bób gotowałam w osolonej wodzie, obrałam.

3

Skórki bobu przesmażyłam na patelni, na której uprzednio smażyłam cukinię. Dodałam mieloną słodką paprykę, czosnek w proszku, oregano i cząber.

4

5

Fasolkę ugotowałam al dente w osolonej wodzie.

6

Ser pokroiłam w kostkę, wymieszałam wszystkie składniki, doprawiłam pieprzem i posypałam sezamem.

7

8

Składniki

 50 g sera feta lub innego twardego sera solankowego
 150 g cukinii
 100 g fasolki szparagowej zielonej
 125 g młodego bobu
 1 łyżka oliwy
 sól, pieprz, papryka słodka, oregano, cząber

Sposób przygotowania

1

Cukinię pokroiłam w grubą kostkę i przesmażyłam na oliwie, posoliłam.

2

Bób gotowałam w osolonej wodzie, obrałam.

3

Skórki bobu przesmażyłam na patelni, na której uprzednio smażyłam cukinię. Dodałam mieloną słodką paprykę, czosnek w proszku, oregano i cząber.

4

5

Fasolkę ugotowałam al dente w osolonej wodzie.

6

Ser pokroiłam w kostkę, wymieszałam wszystkie składniki, doprawiłam pieprzem i posypałam sezamem.

7

8

Sałatka z bobem, fetą, cukinią i fasolką szparagową
(Visited 489 times, 1 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *