Przepyszna sezonowa sałatka z młodziutkim bobem i fasolka szparagową. Smak podbija solankowa feta. Całość lekka ale sycąca, polecam spróbować.
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 403
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 20.3g32%
- Węglowodany 38.6g13%
- Białko 20.6g42%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Cukinię pokroiłam w grubą kostkę i przesmażyłam na oliwie, posoliłam.
Bób gotowałam w osolonej wodzie, obrałam.
Skórki bobu przesmażyłam na patelni, na której uprzednio smażyłam cukinię. Dodałam mieloną słodką paprykę, czosnek w proszku, oregano i cząber.
Fasolkę ugotowałam al dente w osolonej wodzie.
Ser pokroiłam w kostkę, wymieszałam wszystkie składniki, doprawiłam pieprzem i posypałam sezamem.
Składniki
Sposób przygotowania
Cukinię pokroiłam w grubą kostkę i przesmażyłam na oliwie, posoliłam.
Bób gotowałam w osolonej wodzie, obrałam.
Skórki bobu przesmażyłam na patelni, na której uprzednio smażyłam cukinię. Dodałam mieloną słodką paprykę, czosnek w proszku, oregano i cząber.
Fasolkę ugotowałam al dente w osolonej wodzie.
Ser pokroiłam w kostkę, wymieszałam wszystkie składniki, doprawiłam pieprzem i posypałam sezamem.