Ilość przepisów: 149
Krewetki, czarny ryż i sałatka z pora na ciepłoLekko, smacznie i ładnie. Ryż czarny - uwielbiam, krewetki - również.m A por to taki mój "dyżurny" dodatek warzywny - niedrogi, smaczny i szybko się robi. Bardzo udane, dobrze zbilansowane danie:-)Jajka w koszulce, szparagi, cukinia, por i groszekLubię śniadania na ciepło, lubię jak jest zielono na talerzu i nade wszystko kocham jajka! A te w koszulce są wybitnie smaczne i ponoć najzdrowsze. Do tego sezonowy smaczek w postaci szparagów, i moje odkrycie - sos "biedronkowy" musztardowo-ogórkowy. Polecam, niekoniecznie na śniadanie, bo przygotowanie zajmuje kilka chwil a rano czas biegnie jakby szybciej, ale na kolację - propozycja smaczna i zdrowa.Bulgur, smażony halloumi, szparagi i por na ciepło, pistacjeTo danie smakowało mi jak rzadko, połączenie sera halloumi ze szparagami, bulgurem i olejem sezamowym - dla mnie super! Sezon na szparagi trwa więc warto korzystać i włączać je do różnych potraw. Ja lubię "składane" talerze, coś w stylu bowl - kilka różnych składników, zazwyczaj wykorzystuję sezonowe smaki i to co mam akurat w lodówce. Zachęcam do eksperymentowania ze smakami, czasami wychodzą naprawdę pyszne dania.Kanapki z jajkiem na twardo na pieczywie proteinowym, sałatka na ciepło z porem i paprykąSzybkie, sycące śniadanie na ciepło, ze sporą porcją białka. Świetna propozycja nie tylko dla wegetarian. Preferuję śniadania na ciepło więc posiłek tego typu gości u mnie dość często.Fettuccine z krewetkami, porem i cukiniąSzybki i lekki posiłek dla miłośników owoców morza. Łatwy i sycący z ogólnie dostępnych składników.Makaron maccheroni z zielonymi warzywami z patelniBardzo smaczne i lekkie danie wegańskie. Do zrobienia w kilka chwil. Ja warzywa zjadłam z makaronem ale mogą stanowić świetny dodatek do mięsnego obiadu lub do ryby.Warzywa z patelni z fetą, kanapki z awokadoLekkie, zdrowe i szybkie danie. U mnie wpadło na śniadanie, ale może być również podane w porze lunchu lub na kolację.Krewetki, kurki i zielone warzywa z patelniTaki posiłek może być i śniadaniem na ciepło, lunchem albo obiadem. Można zjeść z ryżem, bagietką lub bez żadnych dodatkowych węglowodanów. Smakuje wybornie:-)Pieczywo twarogowe, tofu z patelni i warzywa na ciepłoWegańskie jedzenie nie musi być nudne i monotonne. Ja postawiłam na posiłek wysokoproteinowy z domowym pieczywem twarogowym, tofu i dużą porcją zielonych warzyw.