Ilość przepisów: 11
Chilli con carne – wersja fit z mięsem z indykaChilli con carne to sycące danie na bazie mięsa, fasoli, kukurydzy, popularne w Meksyku. Moja wersja zachowuje smak i aromat tego pysznego dania a nadto jest ono niskokaloryczne. Zachęcam do obejrzenia filmiku (poniżej) i... do gotowania! 🙂Zupa z fasolki pinto z kiełbaskąTa zupkę robi się bardzo szybko - j15 minut i macie pożywny, ciepły i bardzo smaczny posiłek. Dużo białka, mało tłuszczu - i o to chodzi:-)Pasta z fasoli i pieczarekWegańska pasta z fasoli i smażonych pieczarek - bardzo smaczne smarowidło. Szybko się robi i dobrze przechowuje. Ciasto fit z kremem i galaretkąCiasto bardzo białkowe poleca się na każdą okazję:-) Zupa-krem z czerwonej fasoli z chorizoPikantna, wyrazista i sycąca zupa. I znowu - można zużyć warzywa nie pierwszej świeżości, ich "brzydota" nie wpłynie przecież na smak zupy.Chilli con carne – wersja fitChilli con carne to typowe danie kuchni tex-mex. Mięso z papryczkami, fasola i kukurydzą, doprawiane na ostro albo łagodniej jest bardzo sycącym posiłkiem, popularnym nawet w fastfoodach teksańskich. Moja wersja jest bardziej fit:-)Fasola z chorizo w pomidorachPomysł na wykorzystanie "wczorajszej fasoli". Można zrobić sałatki na bazie fasoli (zajrzyjcie po propozycje) albo przygotować z niej ciepły posiłek, nieco inny niż klasyczna "fasolka po bretońsku"Sałatka z fasoli z szynką serranoPyszna sałatka z fasoli, która po ugotowaniu nie doczekała się konsumpcji:-) Jemy, nie marnujemy i oto fajny przepis na wykorzystanie resztek.Sałatka ze śledziem i buraczkamiSmaczna i sycąca sałatka, w której wykorzystamy gotowaną fasolę, buraczki i śledzia.