Ciasto fit z kremem i galaretką

Oceń przepisKategoria, Tagi, , , , , , , , , Wybierz ilość porcji16 porcji

Ciasto bardzo białkowe poleca się na każdą okazję:-)

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1

Ilość porcji 16


Ilość na porcję
Ilość kalorii 92
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 2g4%
Węglowodany 10g4%
Białko 8g16%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 3 banany (ok 285 g)
 1 jajko
 1 białko jaja
 1 puszka czerwonej fasoli
 1 miarka odżywki białkowej
 4 łyżka erytrytolu (lub innego słodzidła)
 1 łyżeczek sody (płaska)
 60 g płatków owsianych
 1 łyżka kakao (czubata)
 1 skyr (opk 150 g)
 1 ricotta (opk 250 g)
 2 łyżka galaretki pomarańczowej SUgar Free Jelly od All Nutrition

Sposób przygotowania

1

Banany, fasolę, odżywkę białkową, jajko, białko, kakao, 2 łyżki erytrytolu i sodę zmiksować na gładką masę. Dodać płatki owsiane i przelać do foremki - moja tortownica ma 24 cm.

2

Piec ok 40 min w 180 C.

3

Ciasto wystudzić a w tym czasie zrobić krem. 1 czubatą łyżkę galaretki białkowej o smaku pomarańczowym rozpuścić w 1/2 szklanki wrzątku, przestudzić i dodać: skyr, ricottę i 2 łyżki erytrytolu wymieszać Wyłożyć na wystygnięty spód ciasta i wstawić do lodówki do stężenia (minimum 1 godzina).

4

Następnie na wierzch wylać galaretkę zrobioną wg przepisu na opakowaniu. Ja znowu użyłam galaretki białkowej o smaku pomarańczowym SugaFreeJelly od AllNutrition.

Składniki

 3 banany (ok 285 g)
 1 jajko
 1 białko jaja
 1 puszka czerwonej fasoli
 1 miarka odżywki białkowej
 4 łyżka erytrytolu (lub innego słodzidła)
 1 łyżeczek sody (płaska)
 60 g płatków owsianych
 1 łyżka kakao (czubata)
 1 skyr (opk 150 g)
 1 ricotta (opk 250 g)
 2 łyżka galaretki pomarańczowej SUgar Free Jelly od All Nutrition

Sposób przygotowania

1

Banany, fasolę, odżywkę białkową, jajko, białko, kakao, 2 łyżki erytrytolu i sodę zmiksować na gładką masę. Dodać płatki owsiane i przelać do foremki - moja tortownica ma 24 cm.

2

Piec ok 40 min w 180 C.

3

Ciasto wystudzić a w tym czasie zrobić krem. 1 czubatą łyżkę galaretki białkowej o smaku pomarańczowym rozpuścić w 1/2 szklanki wrzątku, przestudzić i dodać: skyr, ricottę i 2 łyżki erytrytolu wymieszać Wyłożyć na wystygnięty spód ciasta i wstawić do lodówki do stężenia (minimum 1 godzina).

4

Następnie na wierzch wylać galaretkę zrobioną wg przepisu na opakowaniu. Ja znowu użyłam galaretki białkowej o smaku pomarańczowym SugaFreeJelly od AllNutrition.

Ciasto fit z kremem i galaretką
(Visited 1 290 times, 14 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *