Zupa-krem z czerwonej fasoli z chorizo

Oceń przepisKategoriaTagi, , , , , , Wybierz ilość porcji2 porcje

Pikantna, wyrazista i sycąca zupa. I znowu - można zużyć warzywa nie pierwszej świeżości, ich "brzydota" nie wpłynie przecież na smak zupy.

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 350 ml

Ilość porcji 2


Ilość na porcję
Ilość kalorii 270
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 11g17%
Węglowodany 21g8%
Białko 15g30%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 1 ziemniak
 1 pietruszka
 1 marchewka
 1 cebula
 1 puszka czerwonej fasoli
 1 łyżka oliwy
 50 g chorizo picante
 przyprawy: sól, pieprz, oregano lub tymianek

Sposób przygotowania

1

Wszystkie składniki poza chorizo pokroić na mniejsze kawałki, zeszklić na oliwie, zalać bulionem (tyle żeby je przykryć, najwyżej dolejecie później wody do uzyskania odpowiedniej konsystencji). Ugotować do miękkości, zblendować. Podawać z usmażonym na suchej patelni chorizo picante, ozdobić gałązką świeżego tymianku lub oregano, polać tłuszczem jaki wytopił się ze smażenia chorizo.

Składniki

 1 ziemniak
 1 pietruszka
 1 marchewka
 1 cebula
 1 puszka czerwonej fasoli
 1 łyżka oliwy
 50 g chorizo picante
 przyprawy: sól, pieprz, oregano lub tymianek

Sposób przygotowania

1

Wszystkie składniki poza chorizo pokroić na mniejsze kawałki, zeszklić na oliwie, zalać bulionem (tyle żeby je przykryć, najwyżej dolejecie później wody do uzyskania odpowiedniej konsystencji). Ugotować do miękkości, zblendować. Podawać z usmażonym na suchej patelni chorizo picante, ozdobić gałązką świeżego tymianku lub oregano, polać tłuszczem jaki wytopił się ze smażenia chorizo.

Zupa-krem z czerwonej fasoli z chorizo
(Visited 596 times, 2 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *