Parówki w cieście drożdżowo-ziemniaczanym
Archives Z piekarnika
Bułeczki drożdżowe z mięsem w stylu bliskowschodnim
Bliskowschodnie bułeczki z mięsnym farszem – doskonały lunch, pyszna kolacja. Jak dla mnie wystarczy do tego lekka sałatka z pomidora i cebuli.
Paszteciki z ciasta francuskiego z mięsem
Takie paszteciki to fajna przegryzka imprezowa. Wykonanie nie jest bardzo czasochłonne a fajne jest też to, że można wykorzystać resztki mięsa z gotowania bulionu.
Muffiny szpinakowe z fetą i pistacjami
Takie muffinki to fajna opcja na śniadanie (robi się je w 20 minut), na kolację czy jako przegryzka imprezowa. Dużo białka, samo zdrowie:-)
Ciasto drożdżowe z pesto i suszonymi pomidorami
To bardzo szybkie do wykonania ciasto i chociaż nie jest bardzo fit, to jednak ma znacznie mniej kalorii niż zatopiona w oliwie foccacia.
Ciasto fit z kremem i galaretką
Ciasto bardzo białkowe poleca się na każdą okazję:-)
Ośmiornica zapiekana z ziemniakami
Pulpo al horno con patatas – klasyka hiszpańskiej kuchni czyli ośmiornica z piekarnika zapiekana z ziemniakami. Danie efektowne, proste i szybkie do wykonania.
Kalafior zapiekany z chorizo w przyprawach kuchni arabskiej
Nie samymi proteinami żyje człowiek, nawet ten intensywnie trenujący. Czasem ma się ochotę na coś pysznego, pikantnego, aromatycznego…. mniam:-)
Bułeczki dyniowe
Smaczne węglowodany w pięknym kolorze:-) Efektowne pieczywo i pomysł na wykorzystanie dyni.
Muffinki szpinakowe z pieczonym łososiem
Bardzo smaczny pomysł na wykorzystanie resztek pieczonego łososia z obiadu.
Wytrawne muffinki jajeczne z fetą
Śniadanie w 20 minut, w dodatku na ciepło i to takie, które można zabrać do pracy na drugie śniadanie – dla mnie bomba:-) i do tego dużo białka, mało węglowodanów…
Pieczone placuszki z cukinii i chudego twarogu
Pyszne i bardzo dietetyczne placuszki. Sporo dobrych składników, błonnika i dużo białka z twarogu i zarodków pszennych.