Śniadanie w 20 minut, w dodatku na ciepło i to takie, które można zabrać do pracy na drugie śniadanie - dla mnie bomba:-) i do tego dużo białka, mało węglowodanów...
Wielkość porcji 1
Ilość porcji 6
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 56
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 3.8g6%
- Węglowodany 1g1%
- Białko 4.3g9%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Do silikonowych foremek (najlepiej, ale jak nie macie mogą być inne tylko trzeba je wysmarować tłuszczem) poukładać posiekaną drobno paprykę, oliwki w plasterkach, kawałeczki fety. Wszystkie zalać po równo masą z rozbełtanych jajek z solą, ziołami prowansalskimi i ewentualnie pieprzem (ja jajka miksuję w smoothiemakerze). Posypać zieloną cebulką albo natką pietruszki.
Z podanych ilości wyjdzie wam 6 sztuk. Piec ok 15 minut w 180 C.
Pyszne są na ciepło ale na zimno, np. z ketchupem też pycha:-)
Składniki
Sposób przygotowania
Do silikonowych foremek (najlepiej, ale jak nie macie mogą być inne tylko trzeba je wysmarować tłuszczem) poukładać posiekaną drobno paprykę, oliwki w plasterkach, kawałeczki fety. Wszystkie zalać po równo masą z rozbełtanych jajek z solą, ziołami prowansalskimi i ewentualnie pieprzem (ja jajka miksuję w smoothiemakerze). Posypać zieloną cebulką albo natką pietruszki.
Z podanych ilości wyjdzie wam 6 sztuk. Piec ok 15 minut w 180 C.
Pyszne są na ciepło ale na zimno, np. z ketchupem też pycha:-)