Bardzo smaczny pomysł na wykorzystanie resztek pieczonego łososia z obiadu.
Wielkość porcji 1
Ilość porcji 6
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 71
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 4.7g8%
- Węglowodany 0.3g1%
- Białko 6.7g14%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Łososia upieczonego w piekarniku (najlepiej wykorzystać w przepisie resztki łososia z obiadu) poukładać w silikonowych foremkach. W blenderze albo smoothiemakerze zmiksować jajka, szpinak baby, masę doprawić szczyptą soli i gałki muszkatołowej i zalać nią foremki.
Wstawić do piekarnika na ok 15 minut, 180 C.
W wersji keto można muffinki okrasić domowym sosem aioli, kawiorem... może też być po prostu majonez. ALe i bez żadnych dodatków smakują znakomicie.
Składniki
Sposób przygotowania
Łososia upieczonego w piekarniku (najlepiej wykorzystać w przepisie resztki łososia z obiadu) poukładać w silikonowych foremkach. W blenderze albo smoothiemakerze zmiksować jajka, szpinak baby, masę doprawić szczyptą soli i gałki muszkatołowej i zalać nią foremki.
Wstawić do piekarnika na ok 15 minut, 180 C.
W wersji keto można muffinki okrasić domowym sosem aioli, kawiorem... może też być po prostu majonez. ALe i bez żadnych dodatków smakują znakomicie.