Wegetariańska, białkowa zupka, bardzo fit i bardzo szybka do wykonania. Dlatego to moja ulubiona "potreningówka":-)
Wielkość porcji 500 ml
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 123
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 3.1g5%
- Węglowodany 8g3%
- Białko 17.2g35%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
W granitowym rondlu uprażyć bez tłuszczu pokrojony w plasterki czosnek, przyprawy: mielony imbir, kurkumę i chilli. Zalać bulionem (skrócona wersja to woda i kostka rosołowa BIO:-))
Po 5 minutach dodać posiekana kapustę pekińską. Pogotować 3-4 minutki.
Wlać białka jaja, groszek cukrowy i nie mieszać przez chwile, żeby białko ścięło się w większe kawałki, a nie rozpadło na pływające białe frędzle. Doprawić sosem sojowym (ok. 2 łyżki)
Na końcu można posypać czarnym lub białym sezamem, posypać zieleniną.
Przyznacie, że jak na całe 10 minut pracy to mega posiłek:-) A żóltka wykorzystanie w deserze albo jako maseczka do włosów (+ miód, cytryna).
Składniki
Sposób przygotowania
W granitowym rondlu uprażyć bez tłuszczu pokrojony w plasterki czosnek, przyprawy: mielony imbir, kurkumę i chilli. Zalać bulionem (skrócona wersja to woda i kostka rosołowa BIO:-))
Po 5 minutach dodać posiekana kapustę pekińską. Pogotować 3-4 minutki.
Wlać białka jaja, groszek cukrowy i nie mieszać przez chwile, żeby białko ścięło się w większe kawałki, a nie rozpadło na pływające białe frędzle. Doprawić sosem sojowym (ok. 2 łyżki)
Na końcu można posypać czarnym lub białym sezamem, posypać zieleniną.
Przyznacie, że jak na całe 10 minut pracy to mega posiłek:-) A żóltka wykorzystanie w deserze albo jako maseczka do włosów (+ miód, cytryna).
34 ząbki czy 3-4 ząbki czosnku?
Cześć, 34 to by było o wiele za dużo, 3-4 ząbki wystarczą. Pozdrawiam, Ania