Takie muffinki to fajna opcja na śniadanie (robi się je w 20 minut), na kolację czy jako przegryzka imprezowa. Dużo białka, samo zdrowie:-)
Wielkość porcji 1
Ilość porcji 6
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 70
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 4.5g7%
- Węglowodany 1.4g1%
- Białko 6g12%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Jajka, szpinak, sól, pieprz, gałkę muszkatołową zblendować na gładką masę - ja używam do tego smoothemakera. Wylać do foremek silikonowych (najlepiej) a jeżeli używacie innych to musicie je porządnie nasmarować tłuszczem. Papierowe papilotki się nie sprawdzają. Do każdej formeki włóżcie kawałek sera feta (zatopi się w trakcie pieczenia) i ułóżcie kilka pistacji.
Pieczcie ok 20 min w 180 C.
Muffinki są wilgotne, w trakcie pieczenia lekko urosną, potem opadną. Smakują i na ciepło i na zimno. Ja wolę na zimno:-)
Składniki
Sposób przygotowania
Jajka, szpinak, sól, pieprz, gałkę muszkatołową zblendować na gładką masę - ja używam do tego smoothemakera. Wylać do foremek silikonowych (najlepiej) a jeżeli używacie innych to musicie je porządnie nasmarować tłuszczem. Papierowe papilotki się nie sprawdzają. Do każdej formeki włóżcie kawałek sera feta (zatopi się w trakcie pieczenia) i ułóżcie kilka pistacji.
Pieczcie ok 20 min w 180 C.
Muffinki są wilgotne, w trakcie pieczenia lekko urosną, potem opadną. Smakują i na ciepło i na zimno. Ja wolę na zimno:-)