Ten sernik robi się szybko, wszystko razem miksujemy, potem pieczenie w kąpieli wodnej i noc w lodówce. Ze względu na dużą zawartość pulpy dyniowej, sernik wyszedł bardzo delikatny i tylko dobrze schłodzony dał się kroić. Wygodniej było go jeść łyżeczką:-)
Archives Recipes
Recipes
Owsianka czekoladowa z wiśniami i batonem proteinowym
Nie przepadałam za owsiankami, bo same węglowodany nie trzymały nie w ogóle, zaraz byłam głodna. Co innego owsianka z potężną porcją protein! To coś dla mnie. Na początek aktywnego dnia, na lepszy humor, na dużo energii… Polecam 🙂
Gofry z cukinii, sos ze smażonych pomidorów, czarnuszka
Gofry niekoniecznie muszą być na słodko. Placki warzywne zrobione w gofrownicy to w końcu też gofry:-) Te z cukini robi sie bardzo szybko a wersja z sosem domowej roboty z pieczonych pomidorów – mmmmm:-) bajka!
Spaghetti z szynką serrano, porem i groszkiem cukrowym
Spaghetti z szynką serrano, porem i groszkiem cukrowym
Zapiekanka z kurkami i serem provolone
Póki są świeże kurki trzeba korzystać. Np. taka szybka lunchowa zapiekanka z provolne;-)
Jajka poszetowe, kurki, pieczarki, pomidorki i por w sezamie
Podrzucam pomysł na kolejne pyszne śniadania (albo kolację) z wykorzystaniem jajka poszetowego. To bodajże najzdrowsza forma jajka więc warto nauczyć się je robić. Obejrzyjcie mój filmik, potrenujcie i dajcie znać w komentarzach jak wyszło:-)
Krem z pieczonej dyni zwyczajnej, chipsy z boczku, grzanki z czosnkiem
Jak już upieczecie dynię (obojętnie jaki gatunek), możecie ją z powodzeniem mrozić. Ja zamykam w woreczki i wyjmuję porcjami kiedy mam ochotę na zupę, sernik dyniowy, ciasto itd.
Pizza z patelni z owocami morza
Pizza to proste danie niezamożnych Włochów – taka była kiedyś. Teraz pizzę robi się ze wszystkim i lubią ją miliony. Ta moja, z patelni, zrodziła się trochę z lenistwa i oszczędności – zagrzać patelnię jest szybciej i taniej niż przygotowywać miejsce w piekarniku, czekać aż się zagrzeje itd… Ale główna zasada pizzy: im mniej tym pyszniej została zachowana:-) Polecam na 2 osoby, chociaż przyznaję, że wciągnęłam całą sama;-))
Udon z tofu, shimeji i jajkiem
Makaron udon to bardzo specyficzny ale smaczny makaron, pszenny, popularny w kuchni japońskiej. Coraz częściej spotykany w naszych domach i restauracjach dalekowschodnich. Najfajniejsze jest to, że można go zrobić na wiele sposobów. Dzisiaj wersja wegetariańska.
Migdałowe ciasto z tofu, ze śliwkami, wysokobiałkowe
Przepis wymyślony na prędce, bo zalegało tofu (kupione przez pomyłkę, bo nie lubię takiego bezsmakowego) i śliwki (nie przepadam za owocami ale kupuję z rozsądku, w nadziei, że zacznę jeść… Efekt taki, że leżą i leżą, aż muszę coś wymyślić żeby się nie zmarnowały;-) No to wymyśliłam deser fit, deser pyszny i do tego wysokobiałkowy:-) idealnie!
Proteinowa zupa z kurczakiem, chorizo i kapustą pekińską
Taka zupa to porządny, pełnowartościowy posiłek. Porcja białka – imponująca! Czas wykonania – 15 minut max! Rozgrzewa, syci i jak smakuje!!! 🙂
Warzywa z piekarnika, zapiekane z makaronem pełnoziarnistym i mozarellą
Zapiekanka makaronowa z warzywami, bez sosu, tylko trochę sera… Jest fit, smacznie, zdrowo i kolorowo:-)