Archives Recipes

Recipes

Pizza z patelni z owocami morza

Pizza to proste danie niezamożnych Włochów – taka była kiedyś. Teraz pizzę robi się ze wszystkim i lubią ją miliony. Ta moja, z patelni, zrodziła się trochę z lenistwa i oszczędności – zagrzać patelnię jest szybciej i taniej niż przygotowywać miejsce w piekarniku, czekać aż się zagrzeje itd… Ale główna zasada pizzy: im mniej tym pyszniej została zachowana:-) Polecam na 2 osoby, chociaż przyznaję, że wciągnęłam całą sama;-))

Czytaj więcej

Migdałowe ciasto z tofu, ze śliwkami, wysokobiałkowe

Przepis wymyślony na prędce, bo zalegało tofu (kupione przez pomyłkę, bo nie lubię takiego bezsmakowego) i śliwki (nie przepadam za owocami ale kupuję z rozsądku, w nadziei, że zacznę jeść… Efekt taki, że leżą i leżą, aż muszę coś wymyślić żeby się nie zmarnowały;-) No to wymyśliłam deser fit, deser pyszny i do tego wysokobiałkowy:-) idealnie!

Czytaj więcej