Migdałowe ciasto z tofu, ze śliwkami, wysokobiałkowe

Oceń przepisKategoriaTagi, , , , , , , , Wybierz ilość porcji6 porcji

Przepis wymyślony na prędce, bo zalegało tofu (kupione przez pomyłkę, bo nie lubię takiego bezsmakowego) i śliwki (nie przepadam za owocami ale kupuję z rozsądku, w nadziei, że zacznę jeść... Efekt taki, że leżą i leżą, aż muszę coś wymyślić żeby się nie zmarnowały;-) No to wymyśliłam deser fit, deser pyszny i do tego wysokobiałkowy:-) idealnie!

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 6


Ilość na porcję
Ilość kalorii 125
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 5.7g9%
Węglowodany 7.3g3%
Białko 10.7g22%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 1 jajko
 1 miarka odżywki białkowej od Olimp Sport Nutrition (30 g)
 20 g mąki owsianej
 200 g miękkiego tofu
 1 łyżka miodu (u mnie rzepakowy)
 1 łyżka masła migdalowego ALMOND BUTTER SOFT CRUNCHY od Olimp Sport Nutrition
 120 g śliwek
 10 g płatków migdałowych
 0,50 łyżeczek sody oczyszczonej

Sposób przygotowania

1

Usunąć pestki ze śliwek...

2

Jajko, tofu i miód wymieszać w misce trzepaczką.

3

Dołożyć masło migdałowe ALMOND BUTTER SOFT CRUNCHY od Olimp Sport Nutrition. Nie używam innych produktów, bo tylko do Olimpu mam zaufanie. Wiecie, że jako 1 z 9 firm na świecie, mają sztuczny układ pokarmowy? testują w ten sposób swoje produkty: nie tylko masła orzechowe ale całe mnóstwo suplementów. I jest to jedyna polska marka obecna na całym świecie! Robi wrażenie, prawda?:-)

4

.Teraz dodać mąkę, odżywkę (też od Olimp Sport Nutrition) i sodę.

5

Naczynie do zapiekania (u mnie takie 24x30 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto, ułożyć śliwki przekrojoną częścią do wierzchu, posypać migdałami.

6

Piec ok 40 min w temp 180 stopni.

7

Jest mokre ale pulchne, nie za słodkie...

8

...masło migdałowe zrobiło fajne tło dla śliwek:-)

Składniki

 1 jajko
 1 miarka odżywki białkowej od Olimp Sport Nutrition (30 g)
 20 g mąki owsianej
 200 g miękkiego tofu
 1 łyżka miodu (u mnie rzepakowy)
 1 łyżka masła migdalowego ALMOND BUTTER SOFT CRUNCHY od Olimp Sport Nutrition
 120 g śliwek
 10 g płatków migdałowych
 0,50 łyżeczek sody oczyszczonej

Sposób przygotowania

1

Usunąć pestki ze śliwek...

2

Jajko, tofu i miód wymieszać w misce trzepaczką.

3

Dołożyć masło migdałowe ALMOND BUTTER SOFT CRUNCHY od Olimp Sport Nutrition. Nie używam innych produktów, bo tylko do Olimpu mam zaufanie. Wiecie, że jako 1 z 9 firm na świecie, mają sztuczny układ pokarmowy? testują w ten sposób swoje produkty: nie tylko masła orzechowe ale całe mnóstwo suplementów. I jest to jedyna polska marka obecna na całym świecie! Robi wrażenie, prawda?:-)

4

.Teraz dodać mąkę, odżywkę (też od Olimp Sport Nutrition) i sodę.

5

Naczynie do zapiekania (u mnie takie 24x30 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto, ułożyć śliwki przekrojoną częścią do wierzchu, posypać migdałami.

6

Piec ok 40 min w temp 180 stopni.

7

Jest mokre ale pulchne, nie za słodkie...

8

...masło migdałowe zrobiło fajne tło dla śliwek:-)

Migdałowe ciasto z tofu, ze śliwkami, wysokobiałkowe
(Visited 439 times, 2 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *