Sernik z dynią, mocno proteinowy

Oceń przepisKategoriaTagi, , , , , , , Wybierz ilość porcji16 porcji

Ten sernik robi się szybko, wszystko razem miksujemy, potem pieczenie w kąpieli wodnej i noc w lodówce. Ze względu na dużą zawartość pulpy dyniowej, sernik wyszedł bardzo delikatny i tylko dobrze schłodzony dał się kroić. Wygodniej było go jeść łyżeczką:-)

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 16


Ilość na porcję
Ilość kalorii 113
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 4.9g8%
Węglowodany 20.5g7%
Białko 10.8g22%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 1 kg twarogu w wiaderku President (92 kcal w 100 g)
 800 g pieczonej dyni zwyczajnej (lub innej)
 4 żółtka jaja
 2 miarki odżywki białkowej
 1 budyń śmietankowy bez cukru
 200 g erytrytolu

Sposób przygotowania

1

Dynię pokroić na cząstki i upiec, zdjąć skórę.

2

Pulpę z pieczonej dyni zblendować, dodać pozostałe składniki ...

3

... i zmiksować na gładką masę.

4

Tortownicę (u mnie 26 cm średnica) owinąć folią aluminiową, wlać masę sernikową, i wstawić do kąpieli wodnej.

5

Piec ok 2 godziny, termoobieg, 180 stopni. Następnie trzeba schłodzić i odstawić do lodówki na całą noc.

Składniki

 1 kg twarogu w wiaderku President (92 kcal w 100 g)
 800 g pieczonej dyni zwyczajnej (lub innej)
 4 żółtka jaja
 2 miarki odżywki białkowej
 1 budyń śmietankowy bez cukru
 200 g erytrytolu

Sposób przygotowania

1

Dynię pokroić na cząstki i upiec, zdjąć skórę.

2

Pulpę z pieczonej dyni zblendować, dodać pozostałe składniki ...

3

... i zmiksować na gładką masę.

4

Tortownicę (u mnie 26 cm średnica) owinąć folią aluminiową, wlać masę sernikową, i wstawić do kąpieli wodnej.

5

Piec ok 2 godziny, termoobieg, 180 stopni. Następnie trzeba schłodzić i odstawić do lodówki na całą noc.

Sernik z dynią, mocno proteinowy
(Visited 2 233 times, 4 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *