#płatkiowsiane

Ilość przepisów: 4
Gofry z cukinii, jajko poszetowe na plasterku wędzonego łososia, groszek cukrowyOdkąd mam gofrownicę, gofry wpadają dość często. A że pieczywo jadam w minimalnych ilościach, gofry doskonale dopełniają moje śniadanie czy kolacje. Oczywiście najczęściej na wytrawnie. Łosoś i jajko poszetowe to kombinacja niezwykle udana i smaczna, ale na gofrach z cukinii podaję je po raz pierwszy. I jest to śniadanie dobrze zbilansowane, niskokaloryczne, smaczne i z niewielu składników. Polecam:-)
Owsiane pierniczki (z fasoli i banana)Ciasto z fasoli i banana już tu kiedyś wrzucałam, ale pierniczki na bazie tego ciasta to prawdziwe odkrycie. Bardzo łatwe do zrobienia, nic nie trzeba wałkować, czekać aż wyrośnie... blendujemy i do pieca! Ależ to pyszne ciasteczka, zróbcie koniecznie:-)
Knekkebrød – norweski chrupki chlebKnekkebrød to norweski chrupki chleb z samych ziaren, razowej mąki i wody. Podczas pieczenia chleb nie rośnie a jedynie się wysusza. Jest pyszny:-) Smakuje zarówno na słodko (z miodem, konfiturą) jak i z dodatkami wytrawnymi (sery, pasty różnego rodzaju, pasztety...)