#drożdze

Ilość przepisów: 7
Paluchy drożdżowe z pesto bazyliowo-orzechowymPyszne, choć wcale nie dietetyczne, paluchy drożdżowe z pesto polecam szczególnie na imprezy. Najsmaczniejsze są świeżo upieczone ale spokojnie możecie je zrobić kilka godzin przed imprezą, niech sobie rosną, a na 30 minut przed podaniem wstawicie do piekarnika.
Szpinakowe drożdżówki faszerowane kurczakiemRobiłam już dyniowe drożdżówki - cudne pomarańczowe, lekko słodkawe. Teraz zrobiłam zielone, na świeżym szpinaku, ale z konkretną wkładką mięsną. Ciasto najprostsze jakie znam i robię z niego pizzę: mąka, mleko/woda, drożdże. A farsz - pyszności! Zresztą zróbcie i przekonajcie się sami. Niby bułki a jednak na dietę redukcyjną się nadają. Oczywiście, nie wszystkie na raz!
Bułeczki drożdżowe z pesto z czosnku niedźwiedziegoCiasto drożdżowe jest wdzięczne do robienia i do jedzenia. Przyjmuje wszelkie dodatki, czy to na słodko, czy na wytrawnie. Polecam bułeczki z zawiniętym w środek pesto - są bardzo smaczne, aromatyczne i uzależniają:-)
Drożdżowe bułeczki ziołoweTe bułeczki wyjdą Wam zawsze, przepis nie jest ortodoksyjny, możecie robić "na oko", dodać ulubione zioła, przyprawy i za każdym razem wyjdzie Wam trochę inaczej ale zawsze tak samo pysznie. Przepis zrodził się z idei #zerowaste - nic się u mnie nie marnuje. Były ziemniaki ugotowane z poprzedniego dnia - przerobiłam na bułeczki:-)