Ilość przepisów: 6
Jajecznica z kurkami, warzywami i serem gruyereJajka to jedna z najlepszych opcji śniadaniowych. Są sycące, mają mnóstwo mikroskładników no i można je przygotować na wiele sposobów. Jajecznica też nie musi być nudna. Moja propozycja sezonowa to jajecznica z kurkami, garść warzyw i pysznym, aromatyczny gruyere. Całość ma mnóstwo białka, i dobrą porcję kalorii, w sam raz na początek aktywnego dnia:-)Jajko w koszulce, kurki z patelni i dużo zielonegoSezonowe kurki, jajko poszetowe i dużo zielonego - kolejna odsłona moich ulubionych składników śniadaniowego talerzyka:-)Kuskus z pieczonymi warzywami, brokułem i bryndząLubię jeść. Dlatego lubię widzieć talerz pełen, lubię jak w dużej objętości jest niewiele kalorii a dużo smaku i składników odżywczych. Moja kompozycja taka właśnie jest: pieczone warzywa, brokuł, pyszna bryndza i odrobina kuskusu. Smakowicie:-)Polędwiczki z piersi kurczaka z warzywami z piekarnika i kuskusem z oliwą truflowąLubię kuskus, bo szybko się go robi, fajnie gra z warzywami, mięsem i rybami. Warzywa można upiec wcześniej więc aby zrobić to pyszne i ładne danie wystarczy usmażyć w sosie sojowym polędwiczki kurczaka. I mamy pyszny, pełnowartościowy, niskokaloryczny posiłek w 15 minut:-) Porcja spora, więc można część zapakować do lunchboxu i zabrać do pracy. Na zimno tez smakuje wybornie.Szpinakowe papardelle z pistacjami, prażony por, awokado i oliwa truflowaBardzo lubię bawić się kolorami w kuchni. Mając do dyspozycji dużo "zielonego" stworzyłam lekki, wegański posiłek z makaronem. Obłęd i petarda! Pasta z fasoli i pieczarekWegańska pasta z fasoli i smażonych pieczarek - bardzo smaczne smarowidło. Szybko się robi i dobrze przechowuje.