Szpinakowe papardelle z pistacjami, prażony por, awokado i oliwa truflowa

Oceń przepisKategoriaTagi, , , , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Bardzo lubię bawić się kolorami w kuchni. Mając do dyspozycji dużo "zielonego" stworzyłam lekki, wegański posiłek z makaronem. Obłęd i petarda!

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 474
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 27.6g43%
Węglowodany 49g17%
Białko 5.4g11%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 50 g szpinakowego makaronu papardelle
 50 g awokado Haas (1/2 owocu)
 50 g pora (zielona część)
 10 g prażonych pistacji
 1 łyżka oliwy truflowej
 1 łyżeczek oliwy
 jasny sezam, szczypiorek

Sposób przygotowania

1

Pora i awokado pokroić na talarki, pistacje posiekać z grubsza.

2

Na łyżeczce oliwy podprażyć pora.

3

Makaron ugotować al dente, wyłożyć na talerz. Obok pora, awokado....

4

Makaron posypać pistacjami - będą fajnie chrupały.

5

Całość skropić oliwą truflową...

6

Posypać jasnym sezamem...

7

... i szczypiorkiem.

Składniki

 50 g szpinakowego makaronu papardelle
 50 g awokado Haas (1/2 owocu)
 50 g pora (zielona część)
 10 g prażonych pistacji
 1 łyżka oliwy truflowej
 1 łyżeczek oliwy
 jasny sezam, szczypiorek

Sposób przygotowania

1

Pora i awokado pokroić na talarki, pistacje posiekać z grubsza.

2

Na łyżeczce oliwy podprażyć pora.

3

Makaron ugotować al dente, wyłożyć na talerz. Obok pora, awokado....

4

Makaron posypać pistacjami - będą fajnie chrupały.

5

Całość skropić oliwą truflową...

6

Posypać jasnym sezamem...

7

... i szczypiorkiem.

Szpinakowe papardelle z pistacjami, prażony por, awokado i oliwa truflowa
(Visited 366 times, 4 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *