Jajecznica na boczku ze szczypiorkiem, pieczywo proteinowe

Oceń przepisKategoriaTagi, , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Dla mnie, śniadanie z jajem to najlepsze śniadanie. Taka jajecznica na boczku.... mmmmniam:-) Bo na diecie redukcyjnej też można sobie czasem pozwolić na takie śniadanko. Oczywiście wszystko w ramach założonego limitu kalorycznego.

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 361
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 24.1g38%
Węglowodany 7.1g3%
Białko 26.8g54%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 2 jajka
 50 g boczku wędzonego
 1 kromka pieczywa proteinowego
 sól, pieprz, szczypiorek

Sposób przygotowania

1

Boczek pokroić w drobne paseczki i wysmażyć na suchej patelni.

2

Dodać 2 jajka od szczęśliwych kurek, sporą garść szczypiorku, sól i pieprz

3

Wysmażyć tak jak lubicie (im luźniejsza tym lepiej się trawi i jest zdrowsza.

4

Do tego kromka dobrego pieczywa - moje ulubione to pieczywo proteinowe (kupuję w necie).

Składniki

 2 jajka
 50 g boczku wędzonego
 1 kromka pieczywa proteinowego
 sól, pieprz, szczypiorek

Sposób przygotowania

1

Boczek pokroić w drobne paseczki i wysmażyć na suchej patelni.

2

Dodać 2 jajka od szczęśliwych kurek, sporą garść szczypiorku, sól i pieprz

3

Wysmażyć tak jak lubicie (im luźniejsza tym lepiej się trawi i jest zdrowsza.

4

Do tego kromka dobrego pieczywa - moje ulubione to pieczywo proteinowe (kupuję w necie).

Jajecznica na boczku ze szczypiorkiem, pieczywo proteinowe
(Visited 903 times, 5 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *