Pyszna sałatka na ciepło z kilku popularnych i ogólnodostępnych świeżych warzyw, do tego ser solankowy np. feta i można się dobrze, zdrowo najeść bez uczucia ciężkości na żołądku.
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 438
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 21.9g34%
- Węglowodany 45.7g16%
- Białko 17.5g35%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Paprykę pokroiłam w paski i krótko przesmażyłam na odrobinie oliwy...
... dodałam cukinię pokrojoną w grubą kostkę, cebulę w piórka i czosnek w grubych plastrach.
Na koniec łyżka ziół prowansalskich i odrobina soli. Krótka obróbka warzyw podlanych odrobiną wody i dodajemy ostatni składnik...
... ser. Pokrojony w grubą kostkę, wymieszany z warzywami, które od razu lądują na talerzu.
Posypujemy świeżą kolendrą i jemy póki ciepłe:-)
Składniki
Sposób przygotowania
Paprykę pokroiłam w paski i krótko przesmażyłam na odrobinie oliwy...
... dodałam cukinię pokrojoną w grubą kostkę, cebulę w piórka i czosnek w grubych plastrach.
Na koniec łyżka ziół prowansalskich i odrobina soli. Krótka obróbka warzyw podlanych odrobiną wody i dodajemy ostatni składnik...
... ser. Pokrojony w grubą kostkę, wymieszany z warzywami, które od razu lądują na talerzu.
Posypujemy świeżą kolendrą i jemy póki ciepłe:-)