Tagliatelle, kurczak, pieczarki, szpinak

Oceń przepisKategoriaTagi, , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Klasyka w wydaniu fit: makaron z kurczakiem i szpinakiem, kilka pieczarek. Bes śmietanowych sosów więc jest lekko ale do syta. No i solidna porcja białka - po treningu idealny posiłek.

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 410
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 5.2g8%
Węglowodany 56.4g19%
Białko 35g70%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 60 g makaronu tagliatelle (waga przed ugotowaniem)
 100 g polędwiczek z piersi kurczaka
 130 g pieczarek
 20 g cebuli
 20 g czosnku
 30 g szpinaku baby
 sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Sposób przygotowania

1

Pieczarki pokroiłam, przesmażyłam do odparowania, odłożyłam na bok.

2

Na tej samej patelni przesmażyłam czosnek pokrojony w plasterki...

3

... następnie dodałam do niego kurczaka pokrojonego w grubą kostkę.

4

Połączyłam z pieczarkami, doprawiłam solą.

5

Na koniec dorzuciłam garść szpinaku i krótko wymieszałam - tylko tyle, żeby szpinak stracił objętość.

6

Tym razem użyłam makaronu Rummo - kupiłam w necie, oryginalny, włoski polecany przez znajomych Włochów:-) Świetny, ale Barilla też jest super.

7

Makaron wymieszałam z warzywami na patelni...

8

Doprawiłam pieprzem i gotowe:-)

9

10

Składniki

 60 g makaronu tagliatelle (waga przed ugotowaniem)
 100 g polędwiczek z piersi kurczaka
 130 g pieczarek
 20 g cebuli
 20 g czosnku
 30 g szpinaku baby
 sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Sposób przygotowania

1

Pieczarki pokroiłam, przesmażyłam do odparowania, odłożyłam na bok.

2

Na tej samej patelni przesmażyłam czosnek pokrojony w plasterki...

3

... następnie dodałam do niego kurczaka pokrojonego w grubą kostkę.

4

Połączyłam z pieczarkami, doprawiłam solą.

5

Na koniec dorzuciłam garść szpinaku i krótko wymieszałam - tylko tyle, żeby szpinak stracił objętość.

6

Tym razem użyłam makaronu Rummo - kupiłam w necie, oryginalny, włoski polecany przez znajomych Włochów:-) Świetny, ale Barilla też jest super.

7

Makaron wymieszałam z warzywami na patelni...

8

Doprawiłam pieprzem i gotowe:-)

9

10

Tagliatelle, kurczak, pieczarki, szpinak
(Visited 1 095 times, 19 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *