Klasyka w wydaniu fit: makaron z kurczakiem i szpinakiem, kilka pieczarek. Bes śmietanowych sosów więc jest lekko ale do syta. No i solidna porcja białka - po treningu idealny posiłek.
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 410
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 5.2g8%
- Węglowodany 56.4g19%
- Białko 35g70%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Pieczarki pokroiłam, przesmażyłam do odparowania, odłożyłam na bok.
Na tej samej patelni przesmażyłam czosnek pokrojony w plasterki...
... następnie dodałam do niego kurczaka pokrojonego w grubą kostkę.
Połączyłam z pieczarkami, doprawiłam solą.
Na koniec dorzuciłam garść szpinaku i krótko wymieszałam - tylko tyle, żeby szpinak stracił objętość.
Tym razem użyłam makaronu Rummo - kupiłam w necie, oryginalny, włoski polecany przez znajomych Włochów:-) Świetny, ale Barilla też jest super.
Makaron wymieszałam z warzywami na patelni...
Doprawiłam pieprzem i gotowe:-)
Składniki
Sposób przygotowania
Pieczarki pokroiłam, przesmażyłam do odparowania, odłożyłam na bok.
Na tej samej patelni przesmażyłam czosnek pokrojony w plasterki...
... następnie dodałam do niego kurczaka pokrojonego w grubą kostkę.
Połączyłam z pieczarkami, doprawiłam solą.
Na koniec dorzuciłam garść szpinaku i krótko wymieszałam - tylko tyle, żeby szpinak stracił objętość.
Tym razem użyłam makaronu Rummo - kupiłam w necie, oryginalny, włoski polecany przez znajomych Włochów:-) Świetny, ale Barilla też jest super.
Makaron wymieszałam z warzywami na patelni...
Doprawiłam pieprzem i gotowe:-)