Marynowane tofu z patelni, papryka, por, pieczarki w przyprawach bliskowschodnich

Oceń przepisKategoria, Tagi, , , , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Jeżeli nie przepadacie za tofu, to być może dlatego, że nie próbowaliście marynowanego tofu. Polecam zarówno na zimno, jak i na ciepło. Na przykład z warzywami z patelni - papryka, por i pieczarki dostępne są cały rok, świetnie smakują na ciepło. Danie doprawiłam bliskowschodnimi smakami mielonych ziaren kolendry i kuminu. Pysznie i sycąco, z porządną porcją wegańskiego białka.

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 391
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 24g37%
Węglowodany 20.1g7%
Białko 26g52%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 180 g tofu marynowane
 100 g pieczarek
 100 g czerwonej papryki
 40 g pora (zielona część)
 1 łyżka oliwy
 kumin, mielona kolendra
 sól, pieprz, sezam, ulubiona zielenina

Sposób przygotowania

1

Paprykę i pora z grubsza pokroiłam na odrobinie oliwy.

2

Na tej samej patelni przesmażyłam pieczarki - same kapelusze.

3

Pieczarki wymieszałam z warzywami, doprawiłam solą, pieprzem, kuminem i mielonymi ziarnami kolendry.

4

Następnie pokrojone w plastry tofu podsmażyłam na resztce oliwy, na złoto, z dwóch stron.

5

Wyłożyłam na talerz, posypałam sezamem, zieloną cebulką i gotowe.

6

7

8

Składniki

 180 g tofu marynowane
 100 g pieczarek
 100 g czerwonej papryki
 40 g pora (zielona część)
 1 łyżka oliwy
 kumin, mielona kolendra
 sól, pieprz, sezam, ulubiona zielenina

Sposób przygotowania

1

Paprykę i pora z grubsza pokroiłam na odrobinie oliwy.

2

Na tej samej patelni przesmażyłam pieczarki - same kapelusze.

3

Pieczarki wymieszałam z warzywami, doprawiłam solą, pieprzem, kuminem i mielonymi ziarnami kolendry.

4

Następnie pokrojone w plastry tofu podsmażyłam na resztce oliwy, na złoto, z dwóch stron.

5

Wyłożyłam na talerz, posypałam sezamem, zieloną cebulką i gotowe.

6

7

8

Marynowane tofu z patelni, papryka, por, pieczarki w przyprawach bliskowschodnich
(Visited 1 661 times, 13 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *