Ilość przepisów: 5
Shirataki z sosem z grzybów suszonych z kurczakiem, zielone warzywa na ciepłoPyszny, lekki, wysokobiałkowy i sycący posiłek a tak mało kalorii? Tak, bo “makaron” shirataki to to tak naprawdę roślina, konyak – bardzo popularna w Japonii i na dalekim wschodzie. Ma do 10 kcal w 100 g, smak neutralny więc można łączyć ze wszystkim. Tym razem z mięsem kurczaka, sosem z suszonych grzybów i sporą porcją zielonych warzyw na ciepło.Bucatini z sosem z grzybów suszonych z kurczakiem, zielone warzywa na ciepłoOtrzymane w prezencie grzyby suszone wreszcie doczekały się, aż je przygotuję. Zrobiłam sos z dodatkiem kurczaka, wymieszałam z makaronem (bo makaron dobry na wszystko:-) i dorzuciłam dużą porcję zielonych warzyw. Szybko, smacznie i do syta. Kasza jaglana, sos z grzybów leśnych i szparagiSos fit z grzybów suszonychRisotto na białym winie z grzybami suszonymiRisotto to danie proste do wykonania ale wymaga ciągłej obecności kucharza. W 20 minut można przygotować naprawdę solidny posiłek a wersji risotto jest całe mnóstwo. Dzisiaj suszone grzyby w roli głównej:-)