Ilość przepisów: 7
Fasolka szparagowa z bułką tartą i parmezanemFasolka szparagowa z dnia poprzedniego nie musi być niesmaczna, wystarczy ją zagrzać na patelni dodając, oprócz bułki tartej, parmezan i czosnek. Mogłabym to jeść codziennie, takie to wyszło pyszne!Mix sałat z kurczakiem w sosie sojowym, dip czosnkowy i wędzone oliwkiWysokoproteinowa sałatka z kurczakiem i parmezanem. Dobra o każdej porze roku i dnia. Łatwa do przygotowania, smaczna i sycąca.Bakłażan z farszem z brokuła, kuskusu i fetyResztki ugotowanego brokuła, kawałek fety, kuskus z obiadu i bakłażan. Oto fajny pomysł na wykorzystanie resztek. Pyszny farsz zamknięty w zdrowym warzywku, danie wegetariańskie ale z niezłą porcją białka, dietetyczne i lekkie.Kopytka z boczkiem, groszkiem i parmezanemKopytka to takie polskie gnocchi dlatego świetnie smakują nie tylko z boczkiem ale też z parmezanem. Polecam w rozsądnych ilościach:-)Zielone tagliatelle z krewetkami i pomidorkamiTo danie to Włochy na talerzu: zielony makaron, białe krewetki i czerwone pomidorki. A wszystko w maślanym sosiku:-)Penne z pesto rzodkiewkowymJeżeli udało Wam się kupić rzodkiewkę z pięknymi, świeżymi liśćmi - nie wyrzucajcie ich! pesto z liści rzodkiewki jest pyszne:-)Risotto na białym winie z grzybami suszonymiRisotto to danie proste do wykonania ale wymaga ciągłej obecności kucharza. W 20 minut można przygotować naprawdę solidny posiłek a wersji risotto jest całe mnóstwo. Dzisiaj suszone grzyby w roli głównej:-)