Polecam tartę w wersji fit - jest bez spodu i zawiera tylko odrobinę mąki. Na zimno i na ciepło tak samo pyszna:-) Również jako przekąska imprezowa.
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 8
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 172
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 9.4g15%
- Węglowodany 9g3%
- Białko 12.7g26%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Brokuła ugotować al dente w osolonej wodzie, bez przykrycia (bo zbrązowieje!) Następnie posiekać.
Szpinak rozmrozić, odcisnąć.
Jajka zmiksować a pozostałe składniki przełożyć do dużej miski.
Następnie wszystko połączyć, doprawić solą, pieprzem, suszonym tymiankiem, gałką muszkatołową lub innymi ulubionymi ziołami (ja dodałam odrobinę chmeli suneli - gruzińskiej mieszanki przypraw).
Teraz dokładnie wymieszać najlepiej dłonią:-)
Wyłożyć do foremki (u mnie tortownica o średnicy 26 cm), wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą.
Piec ok. 45 minut w 180 stopniach.
Składniki
Sposób przygotowania
Brokuła ugotować al dente w osolonej wodzie, bez przykrycia (bo zbrązowieje!) Następnie posiekać.
Szpinak rozmrozić, odcisnąć.
Jajka zmiksować a pozostałe składniki przełożyć do dużej miski.
Następnie wszystko połączyć, doprawić solą, pieprzem, suszonym tymiankiem, gałką muszkatołową lub innymi ulubionymi ziołami (ja dodałam odrobinę chmeli suneli - gruzińskiej mieszanki przypraw).
Teraz dokładnie wymieszać najlepiej dłonią:-)
Wyłożyć do foremki (u mnie tortownica o średnicy 26 cm), wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą.
Piec ok. 45 minut w 180 stopniach.