Zamieszczałam już przepisy na różne fit zupki, te na bazie kapusty pekińskiej i aromatycznych, rozgrzewających przypraw robi się w kilka chwil, a wersja z jajkiem (albo samym białkiem lub nawet dwoma białkami jaja) jest pożywna, super smaczna i robię ja często po treningu. Polecam spróbować.
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 184
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 6.6g11%
- Węglowodany 23.1g8%
- Białko 10.9g22%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Czosnek pokrojony w plasterki podprażamy w suchym garnku - najlepszy granitowy albo inny z powłoką non-stick. Dodajemy przyprawy: imbir mielony, kurkumę, paprykę (lub chilli jak wolicie na ostro) - krótko zagrzać.
Następnie dodać pora pokrojonego w grubsze talarki, krótko podprażyć...
...zalać ok 300 ml wody i dodać jedna kostkę bulionu bio. Można też zalać domowym bulionem - akurat nie miałam.
Jak się zagotuje, dodać kapustę pekińską drobno posiekaną (to ważne, bo jedząc gorącą zupę z długimi kawałkami kapusty można się poparzyć).
Jak kapusta zmięknie we wrzątku (2 minuty) wbijamy jajko i jak się zetnie, zupa jest gotowa.
Teraz doprawiamy sosem sojowym, można posypać zieleniną, sezamem...
Składniki
Sposób przygotowania
Czosnek pokrojony w plasterki podprażamy w suchym garnku - najlepszy granitowy albo inny z powłoką non-stick. Dodajemy przyprawy: imbir mielony, kurkumę, paprykę (lub chilli jak wolicie na ostro) - krótko zagrzać.
Następnie dodać pora pokrojonego w grubsze talarki, krótko podprażyć...
...zalać ok 300 ml wody i dodać jedna kostkę bulionu bio. Można też zalać domowym bulionem - akurat nie miałam.
Jak się zagotuje, dodać kapustę pekińską drobno posiekaną (to ważne, bo jedząc gorącą zupę z długimi kawałkami kapusty można się poparzyć).
Jak kapusta zmięknie we wrzątku (2 minuty) wbijamy jajko i jak się zetnie, zupa jest gotowa.
Teraz doprawiamy sosem sojowym, można posypać zieleniną, sezamem...
Zupka zachwycająca .Dziękuję .
Dziękuję bardzo:-) Proszę poszukać u mnie innych zupek, bo w tej serii (czyli kapusta pekińska + bulion + przyprawy) jest kilka wersji. Min. z kurczakiem, krewetkami….Polecam:-)